On je glavni "krivac" nesportske proslave Argentinaca: "Gaučosi" iz revolta ponizili protivnike

Bilo je tenzija tokom čitave utakmice

  • 9
Svetsko prvenstvo SP Katar Argentina - Holandija Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Argentine plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Kataru, pobedom nad selekcijom Holandije, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Ipak, pored još jedne fenomenalne fudbalske predstave i drame u finišu, meč su obeležile velike tenzije na terenu, ali i van njega.

Uzbudljiva i nezivesna nzavršnica utakmice, donela je i mnogo tenzija na obe strane. Prvo je situacija eskalirala kada je pred istek regularnih 90 minuta, Paredes "napucao" loptu u protivničku klubu, te su svi skočili i nastao je opšti haos i gužva.

Ipak, nije se na tome završilo. U trenutku kada je Martinez pogodio odlučujući penal i tako zapečatio prolaz Argentinaca, "Gaučosi" su euforično krenuli u trku da se raduju, ipak, na vrlo neprimeren način. Uradili su to ispred utučenih holandskih reprezentativaca, rugajući im se. Potpuno nepotreban gest "Gaučosa".

Ipak, pojavilo se objašnjenje čitave ove situacije. Naime, za sve su krive "Lale" i  selektor Holandije - Luj Van Gal.  To je potvrdio i Lionel Mesi, u izjavi nakon velike pobede i plasmana u polufinale Mundijala.

- Ne volim da pričam mnogo pre utakmice. Od kada je Veghorst ušao počeo je da nas provocira, da naleće na nas, da nam priča gluposti… Meni deluje da to nije deo fudbala. Ja uvek pošutujem sve i volim da svi i mene poštuju. Njihov trener nas takođe nije poštovao. On prodaje priču kako igra fudbal, a onda ubacuje visoke igrače i pokušava da ih pogodi centaršutevima - rekao je Mesi nakon utakmice, vidno ljut na protivnika.

Takođe, bilo je čarki i nakon meča, i to baš dok je Mesi davao izjavu. Rekao je tada nekom ko je prolazio iza kamere "Šta gledas, glupane?", ali i dalje nije poznato kome je to bilo namenjeno.

Podsetimo, Argentina će u polufinalu igrati protiv reprezentacije Hrvatske, koja je nakon jedanaesteraca eliminisala selekciju Brazila. U drugom polufinalnom meču, sastaće se pobednici duela  Engleska - Francuska i Maroko - Portugal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lom

    10. decembar 2022 | 12:14

    Sta isprica ovaj cirkuzant? Trener Holandije ih nije ispostovao jer je ubacio visoke igrace??? Jel ovo stvarno izjavio?

  • Ridji

    10. decembar 2022 | 11:49

    Mamu vam vasu, kakva velika imena fudbala al zato 0 od coveka

  • What

    10. decembar 2022 | 11:51

    Totalno nepotrebno i totalno bahato...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA