Jednom sam pružio ruku Ronaldu, a dva puta Mesiju: Odmah sam shvatio kakvi su kao ljudi

Nema sumnje da su najveći fudbaleri današnjice, a kakvi su kao ljudi, proverio sam u malom eksperimentu u miks zoni

  • 23
Lionel Mesi Foto: AP/Tanjug

Argentinci su kao narod ludi za fudbalom, a u to može da se uveri svako ko je u Kataru tokom Svetskog prvenstva, gde apsolutno dominiraju kada su navijači i podrška u pitanju, ali su dominantni i na drugim poljima, kao što je broj novinara koji je doputovao u Dohu da izveštava sa Mundijala.

Ne možete ni da zamislite kakva je navala kada su mečevi Argentine u pitanju. Kao neko ko je bio na svakoj utakmici Argentine od starta prvenstva, to sam brzo shvatio pošto sve do meča Argentina - Hrvatska nismo dobili mesto koje ima sto za laptop, već smo bili smešteni na tribini, tik uz obične navijače.

Jednostavno, navala argentinskih i južnoameričkih medija je bila tolika za mečeve Mesija i društva, da smo mi "obični smrtnici" morali da se zadovoljimo mestima na kojima je znatno teže raditi, ali je ujedno i veliko uživanje, jer su tik do vas navijači koji konstantno skaču, pevaju sa toliko emocija i doživljavaju utakmicu na način koji je mnogima u svetu nedokučiv.

Još veće ludilo je u miks zoni posle mečeva. I tu sam imao priliku da budem posle većine utakmica Argentine, osim kada je nekada bio kolega, pošto nisu odobravali dve akreditacije za istu kuću.

Već na prilasku miks zoni vidite da je to nešto neverovatno. Fotoreporteri i novinari čekaju ispred ulaza. U pitanju su oni koji nemaju akreditacije za miks zonu, ali su spremni da čekaju i više sati ne bi li samo krajičkom oka videli Mesija.

Svetsko prvenstvo SP Katar Argentina - Holandija, Lionel Mesi Foto: Tanjug/AP

I kada predate ulaznicu za miks zonu možete samo da se nadate da ćete uspeti nekako da se pozicionirate da možete bar da čujete šta igrači kažu. Ovo se odnosi isključivo na argentinske igrače, a posebno je to slučaj kada se pred novinarima pojavi Lionel Mesi.

Ljudi tu bukvalno vise jedni drugima na glavama i prava je šteta što je fotografisanje i snimanje zabranjeno u miks zoni, jer fotografija govori više od hiljadu reči.

U takvom ambijentu, okruženi neverovatnim brojem argentinskih novinara, gotovo da ste bez šanse da se dobro pozicionirate samo i da čujete Mesija.

Međutim, dva puta sam uspeo nekako da se domognem pozicije, gde ga i jasno vidim i čujem, da mogu da snimim njegovu audio izjavu. Imao sam prilike i da mu se obratim kada sam ga prvi put video, rekavši mu da ga Srbija voli, na šta je Mesi imao pozitivnu reakciju. Posle meča sa Hrvatskom ta ljubav je, sudeći po društvenim mrežama i reakcijama, postala još veća.

Nekoliko dana kasnije, i kolega i ja smo dobili pristup miks zoni posle utakmice Portugalija - Švajcarska. On je veliki ljubitelj Ronalda, koliko i ja Mesija. Ronalda je tada čekao isti broj novinara kao što to čine kada je Mesi u pitanju. Sve je zanimao njegov stav o tome što je meč počeo sa klupe, ali Ronaldo nije bio raspoložen za priču, ali jeste bio nasmejan i dobacio je novinarima da će pričati posle finala, što se na njegovu žalost neće desiti.

Svetsko prvenstvo SP Katar Maroko - Portugal Kristijano Ronaldo plače Foto: Tanjug/AP

Ipak, kada je kolega gestikulirao naklon ka njemu, Ronaldo mu je pružio ruku, što je njega oduševilo. Na drugom kraju miks zone, i ja sam mu pružio ruku, ne očekujući njegovu reakciju, ali je Ronaldo ispao šmeker i pozdravio se sa mnom.

Iako Mesija smatram najvećim ikada, Ronalda cenim i poštujem za sve što je uradio, a često je pokazao i da je u ljudskom smislu veliki, tako da je ovim gestom još više porastao u mojim očima.

Na sledećoj utakmici Argentine, želeo sam da proverim da li bi i Mesi učinio isto. Nakon što je dao izjavu, pojurio sam do kraja miks zone da spremim "sačekušu", ponovo sam podigao ruku za pozdrav, a on se, iako je bliže ogradi bio jedan od PR-ova Argentine, pomerio bliže ogradi, zaobišao je PR-a i pozdravio me.

Lionel Mesi Foto: AP/Tanju

Šalio sam se posle toga da sam nikad bliže Bogu nisam bio, jer Mesi za mene predstavlja fudbalsko božanstvo kakvo nikada u životu nisam gledao i nesumnjivo je GOAT ove igre.

I nakon polufinala, želeo sam da uradim isto. Ponovo sam prišao ogradi nakon što je dao izjavu, pružio mu ruku i on je ponovo uz osmeh "bacio pet". Jedan novinar ka je kasnije pitao i za zagrljaj i on je i to prihvatio i izgrlio se s njim pre odlaska iz miks zone.

Nema sumnje da su Mesi i Ronaldo najveći fudbaleri današnjice, verovatno i najveći igrači svih vremena koji su igrali istovremeno. Ali, istovremeno su i veliki kao ljudi, to su pokazali brojnim svojim potezima tokom karijere, a na ovom malom eksperimentu pokazali su i meni u miks zoni.

Video: Rekli smo mu da ga Srbija voli, ovako je reagovao: Telegraf 2 sata čekao Mesija, ispao je ljudina

(Izveštač Telegrafa iz Katara, Dušan Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TTelep

    14. decembar 2022 | 14:41

    Argentinci kao iz šume da su izašli. Svi, bez ostatka, a njihovo ponašanje nakon utakmice sa Holandijom zadire u Darvinov "Postanak vrsta", oni bi mogli biti ta karika koja nedostaje.

  • Draza Mihailovic

    14. decembar 2022 | 16:10

    Hrvati za dom spremni...😂😂😂

  • Stefa

    14. decembar 2022 | 14:30

    Mozda je mesi za tebe bog fudbala za mene je samo grbavi argentinac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA