Ljoris postaje besmrtan: U nedelju će oboriti rekord svog kolege i ući u istoriju Mundijala

Iskusni čuvar mreže će ispisati istoriju zlatnim slovima

  • 0
Hugo Ljoris Foto: Tanjug/AP

Fudbalske reprezentacije Francuske i Argentine će u nedelju od 16 časova igrati finale Svetskog prvenstva u Kataru, a golman Trikolora, Hugo Ljoris, će upisati svoj 20. nastup za nacionalni tim, i tako ući u istoriju kao apsolutni rekorder Svetskih prvenstava među golmanima.

Iskusni čuvar mreže "Galskih petlova" će na ovaj način prestići golmana Nemačke, Manuela Nojera, koji je nastupao na 19 mečeva na Mundijalima. Ipak, iskosni golman Bajerna nije imao tu sreću da njegova selekcija prođe grupu, te bi tako njegov rekord postao nedostižan. Kako stvari stoje, Ljoris će iskoristiti priliku i tako postati "besmrtan" među golmanima.

Ovo nije jedini rekord koji se pripisuje iskusnom čuvaru mreže Totenhema. Naime, Ljoris je u polufinalu ušao u istoriju po još jednom parametru. On je postao Francuz sa najviše mečeva na najvećoj svetskoj pozornici, prestigavši tako legende, Fabijana Barteza i Tijerija Andrija, koji su odigrali po 18 mečeva na Mundijalima za Trikolore.

Hugo Ljoris Foto: Tanjug/AP

Ukoliko Francuska trijumfuje u finalu, Ljoris će pored ovih rekorda, doći i do druge uzastopne, ujedno i druge u karijeri, titule svetskog šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA