"Tek ćemo za par dana biti svesni, ovaj uspeh posvećujem prvenstveno sebi": Šutalo opčinjen bronzom u Kataru

Hrvatska je osvojila bronzu u Kataru

  • 1
Josip Šutalo Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Hrvatske osvojila je treće mesto na Svetskom prvenstvu u Kataru, pobedom nad selekcijom Maroka sa 2:1, a utiske nakon velike pobede izneo je defanzivac "Vatrenih" Josip Šutalo.

- Očekivali smo ovakvu utakmicu, međutim oni su dosta energetski potrošeni. Dosta su se fokusirali na centaršuteve, što smo mi radili na treningu, i trudili se da što bolje zatvorimo to. Ipak, dogodio se taj prvi pogodak, ali na svu sreću brzo smo se vratili i držali celu utakmicu pod kontrolom - počeo je Šutalo.

Ukazao je selektor Zlatko Dalić priliku talentovanom defanzivcu zagrebačkog Dinama.

- Dva dana pre utakmice sam saznao da ću igrati. To mi je debi i naravno da sam to čekao. Živim za taj trenutak. Pokušao sam na najbolji mogući način odgovoriti zadatku, i ponosan sam. Selektor mi je rekao da igram svoju igru. Svestan je mojih kvaliteta i dao mi je punu podršku.

Marokanci nisu uspeli da stvore veliki broj opasnih prilika...

- Kao što sam rekao, videlo se da su dosta energetski potoršeni, a i mislim da smo dobro zatvrali centaršuteve, pa nije bilo problema.

Josip Šutalo Foto: Tanjug/AP

Šutalo i Gvardiol su činili štoperski tandem "Vatrenih"...

- Svi znamo kakav je Joško igrač. Odličan je. I pre smo igrali zajedno, tako da se dobro poznajemo - nastavio je on, pa istakao da i dalje nisu svesni uspeha koji su ostvarili.

- Verovatno ćemo kroz par dana biti više svesni uspeha. Ponosni smo. Ovaj uspeh posvećujem prvenstveno sebi, jer mislim da sam ovo zaslužio i radim za ovakve trenutke. Pored toga, naravno, celoj porodici i čitavoj Hrvatskoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA