≫ 

Leo i Argentinci izveli "rimejk" čuvene scene iz Meksika: Mesija nosili kao nekad Maradonu

Ovo je bilo za Dijega

  • 9
Maradona Lionel Messi Foto: Tanjug/AP

Argentinski fudbalski čarobnjak Leo Mesi dosanjao je da podigne najvažniji trofej karijere i time za sva vremena utiša glasove koji ga stavljaju u ravan sa ostalim pretendentima za nosioca zvanja najboljeg svih vremena.

Ako je išta više od ovog što je uradio u Kataru Mesi mogao da poželi, to je da mundijalsku titulu uzme pred očima najvećeg Argentinca svih vremena, počivšeg Dijega Armanda Maraone. 

Samo je Dijego nedostajao. Ovo je bilo za njega.

Otud su Mesi, saigrači i navijači koji su se spustili sa tribina na teren, izveli "rimejk" čuvenog slavlja sa Svetskog prvenstva u Meksiku, kultnu scenu posle finala i pobede Argentine nad Nemačkom 3:2.

Tada je legendarni Maradona završio na ramenima saigrača, sa "boginjom" u rukama, baš kao što je to sada uradio njegov naslednik koga je u masi oduševljenih navijača na ramenima nosio Kun Aguero.

Slučajno ili ne, tek Mesi je i tokom izvođenja penala reprizirao udarac koji je Maradona izveo tokom penal serije protiv Italijana u polufinalu Mundijala 1990. godine. Isti način, lopta ide na isto mesto, ista je i reakcija golmana.

Video: Strepnja, a onda eksplozija na tribinama: Pogledajte kako su Argentinci proživeli gol za titulu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA