≫ 

Posle blamaže sa Australijom, Popovič utegao Drim tim: Ranjeni Amerikanci održali Kanadi čas košarke

Kanada nije uspela da ponovi igru Australije i savlada Amerikance

  • 1
Košarkaška reprezentacija SAD Printscreen: Youtube/NFL Preseason

Posle subotenejg poraza Drim tima od selekcije Australije pred više od 50.000 ljudi na Marvel fudbalskom stadionu, selekcija SAD-a ništa nije prepustila slučaju, pa se tako brzo oporavila i ubedljivo slavila protiv Kanade 84:68 u jednom od poslednjih mečeva na pripremama pred Svetsko prvenstvo u Kini

Tim koji sa klupe predvodi Greg Popovič od samog starta susreta nametnuo je svoj tempo, i svoju igru, dok Kanada nije uspela da ponovi recept Ozija i stabilnnom unutrašnjom igrom uz izgrađen i pravovremen šut za tri nanese štetu rivalu. Umesto toga, već je u prvoj deonici bilo 20:9, da bi se ubedljiva igra nastavila do kraja poluvremena za 46:31.

Do kraja, Amerikanci su nastavili da melju protivnika pa je prednost brzo narasla na više od 20 poena. Kanada je na samom kraju stigla tek da neznatno ublaži ubedljiv trijumf selekcije koja je jedan od glavnih favorita za najviši plasman u Kini.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Braun sa 19 poena, Mičel i Voker su postigli 12, dok je Majls Tarner postigao 10 poena.

Kod Kanade istakao se Kajl Vilčer sa 18 poena, Kem Birč je ubacio 13, Pengos je meč završio sa sedam, a za Kanadu nije igrao njihov najbolji igrač Kori Džozef.

SAD – Kanada 84:68 (20:9, 26:22, 18:16, 20:21)

Sastavi:

SAD: Barns 9, Mičel 12, Tejtum 6, Tarner 10, Voker 12, Braun 19, Lopez 2, Plamli 4, Smart 0, Midlton 0, Vajt 6, Heris 4.

Kanada: Birč 13, Edžim 5, Pengos 7, P. Skrab 4, T. Skrab 3, Best 5, Nembherd 4, Vilčer 21, Notis 0, Kin 3, Klasen 3, Heslip 0.

VIDEO: Plejmejker Amerikanaca Mičel Donovan za Telegraf o NBA, Bogdanoviću, Beogradu i Evroligi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    26. avgust 2019 | 13:51

    Joj Kanade i kosarke, majko moja, jesu ovi zategli odbranu, al ovi zicer ne mogu dati, nimalo nisu kosarkaski obrazovani Ameri k'o ameri, individualno, dosta divljanja, al se bore i to je ono sto Greg donosi ovom timu, zategao ih je odbrambeno, a s obzirom da su daleko najjaci fizicki, djeluju mocno kad zagrizu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA