≫ 

Raduljica poslao poruku Špancima u ime Orlova: Jedva čekamo duel sa vama!

Kapiten srpske reprezentacije smatra da je tim spreman za najveće izazove na ovom prvenstvu koji počinju od nedelje

  • 13
Miroslav Raduljica Foto: Marko Jovanović

Miroslav Raduljica kapiten košarkaške reprezentacije Srbije o duelu sa Španijom (nedelja 14.30 RTS) kaže da svi igrači jedva čekaju da počne, jer je to za njih prvi i pravi izazov i test.

-Gledali smo njihov meč sa Italijanima, igraju godinama dobro, znamo se , nema šgta mnogo da se priča.  Gledamo sebe i stvarno sam dosadan i sam sebi što pričam stalno ovo, ali to je naš put i idemo tako- kaže Raduljica i objašnjava.

- Najteži rival za nas, ali mi volimo izazove. Jedva čekamo svaku sledeću utakmicu, pa i ovu sa njima. Nadamo se dobrom rezultatu kao i do sada. - kaže kapiten Srbije, a zatim otkriva kako provode vreme u Vuhanu s obzirom da je ogroman i da ne može da se stigne svuda:

- Koristimo stari način druženja, bez telefona, družimo se po sobama, igramo stoni tenis - objašnjava on.

Na pitanje da li su igrači svesni euforije koja se pravi u Srbiji i u celom svetu posle igara našeg tima, skromno odgovara:

- Valjda smo zaslužili da pričaju nešto lepo o nama nakon svih ovih godina. Znam da postoji euforija kada igraš na način na koji mi igramo i kada se ponašamo na ovaj način. Međutim, to nas ne dotiče, mi gledamo samo svoj put.

VIDEO: Raduljica urnebesno objasnio puštanje Lunine pesme: Možda su Kinezi mislili da je neka njihova Lu Na

Neko je od novinara dobacio da je duel sa Španijom poslednja šansa da se napravi eventualnio kiks, a da ne košta ništa, ali je srpski centar odgovorio:

- Ja sam mislio da mi nemamo prava na kiks hahaha - nasmejao je sve Raduljica.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Specijalni izveštač Telegrafa sa Mundobasketa, Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša 011

    7. septembar 2019 | 09:23

    Ko visoko leti brzo ce da sleti na zemlju Polako sa izjavama idemo utakmicu po utakmicu

  • Ibrica

    7. septembar 2019 | 11:12

    Cinjenica je da mi igramo kljagavu, ometacku, ali ne dovoljno odbrambenu kosarku. Od vremena super staticne pucacke kosarke iz vremena Kice, Praje, Slavnica i Cosica mi smo postali trkacko ometacka ekipa hokejaskog tipa. Mi ne igramo kosarku na nacin na koji je igraju Spanija, Italija, a ponekad i Turska.vidjeli smo moc te vrste kosarke u mecu Tursla SAD. Turci su poklekli psihicki ali ostace zapisano da su nadigrali Amere. A Ameri su nas slistili sa 30 razlike rasturivsi nas. Sada imamo Jokica ali nemamo Teodosica. Jokicevih 15 koseva ublazice poraz na 15. Zakljucak? Kosarku treba igrati na nacin kako je igraju Spanija i Italija, bez obzira na rezultat. Nekada ce roster biti bolji a nekada losiji, ali kad se igra kosarka na nacin kako treba da se igra, onda to nije vazno. Pogledajmo Spance kako igraju. Kretanje svakog pojedinog igraca je hiper efektivno i skoro automatsko. Nase kretanje je u velikoj mjeri kljagavo a igraci se trose enormno. Vidjeli smo to na primjeru Bogdanovica koji je ispustio dusu protiv Portorika. Efektivnost kretanja i u odbrani i u napadu to je odlika Spanije. Odbrana Spanaca i nasa odbrana to je nebo i zemlja. Svaka iole znalacka ekipa bi maksuz mogla da ukroti Galinarija i Belinelija ali mi ne mogosmo i obojica nam napravise djecu. Maestralno je kako su ih Spanci ukrotili. Simonovic, dobar protiv slabijih ekipa, los protiv boljih. Skromne mogucnosti. Lucic, hokejas ometackog tipa. Los rad nogu. Jokic, kilavi plej koga izvlaci visina i tezina. Idealan igrac za nba cirkus. Dosao potpuno nespreman. Bjelica, mekan igrac. Da li je u pitanju povreda, to se ne zna. Ne toliko davno, igrao je mnogo bolje. Jovic, najbolji plej kojeg imamo, ali daleko od plejeva najboljih ekipa. Micic, ljudi cesto spominju Efes i kako je tamo 'rasturao". Efes je efes a svjetsko prvenstvo je svjetsko prvenstvo. Milutinov, vjerovatno ga cuva za eventualno finale. Prosjecan igrac. Marjanovic, supalj na svim frontovima. Tragikomicno je bilo gledati kako mu mali Portorikanci prebacuju loptu u kos preko ruku bez problema, prolaze pored njega kao mumije. Zadatak mu je da dadne 4 do 6 koseva. Ali da bi to uradio mora da dobije lopte. Ali mnoge od tih lopti budu izgubljene mahom jer ih nasi hokejasi telegrafisu. Ja tvrdim da ce Spanci i Ameri sve i jednu tu loptu presjeci bez problema i u kontrama zadati nam udarce od kojih se necemo oporaviti. Zato protiv Spanije on ne bi trebalo da ulazi u igru

  • Nenad

    7. septembar 2019 | 18:52

    Spanci spremite se za tamburanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA