≫ 

Ljudi, mi nismo Milvoki, mi smo Grčka! Selektor Helena odlepio zbog komentara na igru Adetokumba

Nije bilo lako Skurtopulosu posle eliminacije

  • 4
Janis Adetokumbo Foto: FIBA.com

Selektor Grčke, Tanasis Skurtopulos, suočio se sa velikim američkim kritikama zbog partija Janisa Adetokumba.

Jedan od najdominantnijih igrača NBA lige nije se snašao u sistemu Helena i nije došao do izražaja kao u Milvoki Baksima, zbog čega je selektor pretrpeo brojne kritike.

- Da smo imali šansu da kreiramo igru tima za Janisa... Konstatno čitam komentare na internetu i govore da Grčka ne igra kao Baksi, ne znam kako da reagujem. Mi nismo Baksi, prosto je. Ne moramo da kažemo ništa drugo - rekao je selektor, uz paralelu o tome kako igra u nacionalnom timu.

- Baksi su dobro strukturisan tim u kom je on centralna figura. Mi imamo ekipu u kojpj je on centralna figura, ali uz neke igrače oko njega koji imaju svoju ličnost i vrednost, oni su takođe veoma važni za tim.

Bilo je reči i o igri pod velikim pritiskom.

- On je došao sa jasnom namerom, ali negde tokom turnira, mislim da je bio pod prevelikim pritiskom u želji da pokaže gde je Grčkoj mesto. Gde god da je išao, navijači su ga proganjali, prvi put smo ga imali u ekipi i probvali smo da ga iskoristimo na najbolji mogući način. Ali on nije dobio ni tretman kakav zaslužuje, od organizatora i sudija. Gledali smo mečeve dva-tri puta i neverovatno je kako su ga prebili, zato nije ni mogao da pogodi neka slobodna bacanja.

Grčka je uložila usput i žalbu na suđenje, posebno su bili revoltirani zbog tretmana protiv Češke u odlučujućoj utakmici.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

Đorđević o Vasi Miciću: Odlučio je da bude uz nas, pokazao je veličinu i hrabrost

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miro

    9. septembar 2019 | 20:53

    Tako ti je kod nas oko Jokica

  • Ja

    9. septembar 2019 | 21:14

    Sujeta je čudo. Janis protiv Amerike presedeo na klupi. Oni su Grčka košarkaška velesila. Ista situacija je i kod nas. Jokić je rezerva. A Birčević i Lučić su starteri

  • NekoKo

    10. septembar 2019 | 01:52

    Njemu i Saletu da daš Jokića i Adetokumba u paketu odučili bi ih od košarke. Za godinu dana mogli bi da potpišu eventualno za neki tim iz ABA lige.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA