≫ 

Orlove čeka trnovit put do Tokija! Nije sve izgubljeno, ali čekaju nas nikad teže kvalifikacije!

Ishod meča Amerika - Francuska nije odgovarao našem timu kada je u pitanju borba za Olimpijske igre

  • 41
Srbija, Tokio 2020

Foto: Marko Jovanović

Neverovatan šok dogodio se na Mundobasketu, gde su Amerikanci ispali od Francuza u četvrtfinalu. To je Orlovima ugasilo nadu da mogu do Olimpijske vize na osnovu plasmana na Mundobasketu, pošto je mesta za Tokio ima samo za dve najbolje plasirane ekipe iz Evrope.

Pošto su Španija i Francuska obezbedili polufiale, naš tim je automatski ispao iz svake kombinacije.

Ali, nada da ćemo se kvalifikovati za Tokio 2020. godine i dalje postoji, ali čeka nas teži put.

Naime, naš tim će morati da igra kvalifikacije za Olimpijske igre, koje će biti održane kroz četiri kvalifikaciona turnira, koji će biti odigrani u junu.

Svaki turnir će imati po šest ekipa i samo će pobednici obezbediti vizu za Tokio. Učesnici turnira biće 16 najbolje rangiranih ekipa sa Mundobasketa koje nisu obezbedile Olimpijske igre, a uz to će se dodati po dve najbolje rangirane ekipe iz Evrope, dve sa američkog kontinenta, dva iz Afrike, dva iz Azije i dva iz Okeanije.

Iz Evrope će to biti Slovenija i Hrvatska, a neki od učesnika kvalifikacija biće i Grčka, Rusija, Brazil, Litvanija, Italija... što samo govori o težini puta za Tokio koji čeka naš tim početkom narednog leta.

Raspored grupa po turnirima, kao i domaćini biće naknadno saopšteni, ali nema sumnje da nas čeka veoma teška borba u borbi za Olimpijske igre. Podsetimo, Orlovi su i za prethodne Igre u Riju vizu obezbedili na kvalifikacionom turniru, koji je bio znatno lakši i igrao se u našoj zemlji.

Podsetimo, Srbija igra protiv Amerike u četvrtak od 13 časova u borbi za plasman od 5. do 8. mesta.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action. Đorđević: Svi smo krivi za neuspeh a ja prvi!

Motorola baner Mundobasket NOVO

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    11. septembar 2019 | 15:43

    Igra se od 6. do 12. jula 2020.Lepo sa novim selektorom i konacno nekim planom igre a ne da se ceka da Bogdan rodi mecku.

  • Srbin

    11. septembar 2019 | 16:00

    Verujemo jako u ove momke 💪🇷🇸🥇 Ovo sto je bilo na SP je bio nesrecan splet okolnosti i to je iza nas! Sad samo veru u sebe i mi ove sve nabrojane reprezentacije dobijamo sa "pola" gasa 🇷🇸

  • Rs

    11. septembar 2019 | 17:06

    Opraštamo im što nisu izborili medalju ,al kad bi amere zgazili bili bi prvi i bez medalje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA