≫ 

Donovan Mičel o meču sa Srbijom: Teško je, ali moramo igrati, a oni su sjajni... (VIDEO)

Lider Jute sa saigračima će morati da nađe motivaciju za meč sa našom selekcijom

  • 9
Foto: youtibe/fiba

Ispunjena je želja većine navijača u Srbiji - košarkaši će igrati sa Amerikancima na Svetskom prvenstvu, doduše u "čudnim" okolnostima kao što je borba u baražu od petog do osmog mesta.

Malo je bilo onih koji bi uložili novac na takav scenario...

Kako bilo, ispada da Srbija nije najveći gubitnik Mundobasketa, tu "etiketu" prilepili su sebi igrači Grega Popoviča nakon poraza od Francuske u četvrtfinalu, pa će Srbiju imati za prvog rivala u razigravanju.

Pred novinarima je nakon kiksa, uz selektora Popoviča, bio i fenomenalni Donovan Mičel, čijih 29 poena, ali i nula u poslednjoj četvrtini, nisu bili dovoljni da se "slome" Trikolori.

- Iskreno, ovde nije fokus na mojoj igri. Gledam sad, razmišljam kako sam mogao da dodajem igračima koji su bili otvoreni, a ja promašivao. Briga me što sam ubacio 29 poena, već ono što sam uradio loše. To je ono o čemu bi svaki igrač trebalo da razmišlja. Svako može da odigra veliku utakmicu. Nismo rešavali situacije kada smo imali posed. Pravili smo neke greške i promašivali. Izgubili smo i to je to - razočarano je konstatovao bek Jute Džez.

Mičel u duelu sa Furnijeom na meču sa Francuskom Foto: fiba.com

Sada sledi onaj teži deo šampionata, nešto što niko u taboru SAD, ali i Srbije, nije očekivao - razigravanje za plasman od 5. do 8. mesta.

- Pre svega, spremni smo da se takmičimo. Oni (Srbija) su odigrali sjajan turnir, ali su izgubili. Očito, teško je posle ovakvog poraza, slično je plej-ofu. Spremni smo da igramo, ne možemo sad da sednemo i da kažemo - to je to. Moramo dalje. Bogdan igra sjajno, tu je Jokić, Micić, mislim da se tako zove, je vrlo talentovan. Bjelica... - nabrajao je Mičel najveće pretnje od Srbije za SAD u predstojećem sudaru.

Jedno od pitanja za Mičela odnosilo se i na brojne otkaze Popoviču.

- Nisu hteli dođu i to je njihov izbor. Imali smo 12 momaka koji su došli da se takmiče i ja sam među njima to isto želeo. Ja sam uz ove momke. Ko nije hteo da igra, nije igrao. Ja znam kako se ja osećam i kako se ovi momci osećaju i o tome samo razmišljam. Svi će sad da kažu ko nam je sve nedostajao, ali zašto se ne fokusiramo na ove igrače koje imamo ovde. Sezona se završila, bili smo spremni da odmah radimo sa koučem Popom i svim ostalim trenerima. Za nas nije važno ko nije ovde, već ko jeste. Ovde je nas 12 koji se takmiče za Ameriku, kao i igrači iz svake zemlje, i to je važo. Nekima u našoj zemlji se to nije svidelo, ali baš nas briga. Želeli smo da igramo i da se takmičimo i to smo uradili.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Izveštač Telegrafa iz Kine, Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komentar

    11. septembar 2019 | 16:23

    Ameri nemaju za čime da žale jel nisu došli u punom sastavu! Ovo je njihov 4 tim ako ne 5 !!!

  • Vlajko

    11. septembar 2019 | 16:12

    Ne brini,dobicete ove nase babe sto se stalno svadjaju i sve im smeta,sa bar 30+.

  • Ja...RS

    11. septembar 2019 | 16:22

    Ajmo smjena Grega Popovica 😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA