≫ 

Najnoviji presek stanja povreda srpskih košarkaša: Još jedan važan igrač NE IGRA na Eurobasketu!

Košarkaška selekcija ima 17 članova, a trenira ih 15, dok su četvorica propustila sve mečeve na trofeju Beograd

  • 12

Zdravstvena situacija srpske košarkaške reprezentacije nije zadovoljavajuća, ali nema mesta za kukanje.

Posle rada na Kopaoniku i odigrane su tri pripremne utakmice koje su propustila četvorica igrača Marko Simonović, Nemanja Nedović, Miloš Teodosić i Miroslav Raduljica, dok je Kalinić odigrao samo protiv Grčke.

>>> Moćna Srbija jača i od Crne Gore: Orlovi osvojili Trofej Beograda!

Do početka Eurobasketa tačnije do prvog meča sa Letonijom (petak 1. septembar 16h) ostalo je 17 dana i to je prilika da se saniraju povrede i da se igrači dovedu u stanje da mogu da igraju normalno na Eurobasketu.

Na žalost dve povrede su teže prirode i nastupi ovih igrača se ne očekuju. To su Nemanja Nedović i Marko Simonović, dok se kod trojice preostalih igrača očekuje oporavak i ulazak u pun trenažni proces.

- Imamo igrače koji još imaju neki određeni problem i nisu bili na terenu.  Danas je na terenu bila ekipa bez sedam igrača sa poslednje utakmice u prošlom takmičenju.

- Uz Bjelicu, koji je stalno u našoj priči, to je mnogo. Hoću da pohvalim ove momke koji su bili na terenu, njihovo zalaganje, rad… Ima tu mnogo ozbiljnosti, ali, naravno, i prostora za napredak. Pred nama je težak i dugačak put, ovo je tek početak, ali ova utakmica će nam značiti da je analiziramo, pre svega greške u odbrani. Mačvan je, iako je pod temperaturom 38, apsolutno hteo da igra. Rekao je: „Ne dolazi u obzir da ne igram“.

Foto: A. Nalbantjan

- Kalinić još ima problema sa leđima još iz ligaške sezone. I na Kopaoniku je preskočio par dana, njegovo stanje nije dovoljno dobro da odigra dve utakmice dva dana zaredom.

- Teodosić je osetio bol na slobodan dan, kada smo se vrtili sa Kopaonika. Odradio je sve trninge tamo, osetio je problem u listu i danas je dobio terapiju. Moramo da vodimo računa o tome. Nije strašno, ali zahteva pet do sedam dana mirovanja. U ovom trenutku je doktor Dragan Radovanović čovek sa kojim najviše razgovaramo - kaže Đorđrević.

SITUACIJA SA POVREDAMA

Marko Simonović - Šanse da zaigra na Eurobasketu 0%

Povreda palca desne ruke odvojila je odlično krilo od treninga do daljeg tako da je realno, a tako je i selektor rekao da će Simonović propustiti ovo takmičenje.

Foto: A. Nalbantjan

Nemanja Nedović - Šanse da zaigra na Eurobasketu 0%

Odlični bek našeg tima povredio je rame i ta povreda zna da bude nezgodna. Oporavak zahteva mirovanje, a onda polako uvođenje u trenažni proces. Ima još 17 dana do prvog meča, a Srbija će odigrati još šest prijateljskih utakmica. Posle novog pregleda u ponedeljak utvrđeno je da će pauzirati mesec dana što znači da ne ide na Eurobasket!

Nemanja je prema informacijama od ponedeljka nagnječio kost ramena i to zahteva pauzu od mesec dana, prenosi Sport klub.

- Kost je nagnjenčena, ali ligamenti nisu pokidani,ali su oštećeni. U pitanju je dislokacija klavikule. Bio sam čak spreman za operaciju kako bih vratio kost u funkciju, ali neće biti potrebno. Ostaću uz tim do poslednjih testova, ali moram da razgovaram sa Unikahom, jer sigurno ne bi želeli da igram na Eurobasketu - rekao je Nedović za španski Diario Sur.

Foto: A. Nalbantjan

Miroslav Raduljica - šanse da zaigra na Eurobasketu 95%

Stamenog centra muči koleno, a to je stara povreda koju vuče neko vreme. Trenirao je sporadično na Kopaoniku koliko je mogao i propustio tri uvodna meča.

- Radulja ima problem u kolenu, neka stara stvar i on ima terapiju, za sada je znak pitanja - kaže Đorđević.

Miloš Teodosić - šanse da zaigra na Eurobasketu 100%

Kapiten Srbije nije teže povređen već je više iz predostrožnosti propustio mečeve na trofeju Beograd.

- Teo je osetio bol u listu, tako da je dobio terapiju, nije nista strašno, ali zahteva pet do sedam dana mirovanja - poručio je Đorđević.

Nadamo se da će ovo biti jedine povrede koje muče srpske košarkaše na ovim pripremama.

Srbija na Evrobasketu igra u Turskoj u Grupi D sa selekcijom domaćina, Rusijom, Letonijom, Velikom Britanijom i Belgijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    14. avgust 2017 | 15:32

    Povreda Nedovića je šansa za Marka Gudurića da eksplodira potpuno kao i mnogi pre njega u reprezentaciji.Imam osećaj da će Gudurić biti osveženje i prijatno iznenađenje kao što je bio Kalinić na SP.

  • Boki

    14. avgust 2017 | 12:56

    Znaci otpadaju Simonovic, Nedovic, Micic i jos dvojica, iz nekih razloga mi se cini da ce to biti Stimac i Lazic. Sta je zajednicko svima njima?

  • Ismail Delija pinkova crvena zvezda

    14. avgust 2017 | 12:53

    Samo da se ne povrede Bobi,Lazic i Micic da mogu mirno da setaju sa familijom nepovredjeni.Sale teraj bre ovo da nam se ne smeje ceo svet.Dosta nam je jedna maskota Stimara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA