≫ 

Krstić sasvim otvoreno o Jokiću: Ni ja jedne godine nisam igrao! Na kraju, niko ga neće pitati "ni kako si, ni imaš li, ni gde si" - kao što ni mene danas ne pitaju

- Mogu da gledam na to iz dva ugla: kao bivši kapiten i kao igrač koji je završio karijeru zbog povrede, kome je možda i ta povreda iz 2014. uticala na sve - poručio je bivši košarkaš

  • 9

Bivši kapiten Srbije Nenad Krstić rano je završio svoju karijeru, zbog velikih problema sa povredama.

Nekadašnji košarkaš Partizana trenutno se bavi otvaranjem sopstevene destilerije u rodnom Kraljevu, i uživa u "penzionerskim" dana.

U opširnom intervjuu za "Mozzart Sport", govorio je najvećim momentima svoje karijere, pa se i dotakao te 2014. godine, kada je Srbija na Svetskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju u finalu protiv SAD.

Kada se sad samo priseti tih priprema, kako kaže, mogao bi film da se snimi.

Foto: AP/Tanjug

- Nisam trenirao, nikad u lošijoj formi nisam bio, po svim medicinskim nalazima nije trebalo ni da igram, imao sam pritisak kluba da ne igram i tako dalje... Ali, bio sam kapiten, odlučio sam, u glavi sam konstruisao da je to poslednja godina i nisam želeo da zavrišm na takav način. Zbog mog stanja, Raško Katić se priključuje kasnije. On dolazi i kaže: "Ljudi, ja dolazim sa građevine, radim kuću, nisam trenirao dva meseca". Teo ne trenira tri nedelje, a svako ko je igrao zna da nije to to kada se propuste bazične pripreme. Znamo i šta je bilo sa Micovim. On je do pred samo takmičenje bio u prvom planu, Kalinić je bio malo po strani i sad odjednom treba da igra. Gubimo od Novog Zelanda u Pioniru, ispraća nas bukvalno jedan novinar na turnir. Da ne pominjem mučnu situaciju sa pokojnim kondicionim trenerom Sarićem, gledali smo svi, nažalost, kako odlazi. Ja sam ga poznavao mnogo duže, bilo nam je baš mnogo teško - rekao je Krstić.

>>> Krstić: Igranje za reprezentaciju me je samlelo!

Upitan je i za mišljenje o situaciji sa Nikolom Jokićem, koji nije igrao ove godine na Eurobasketu.

Foto: Marko Todorović

- Dečko je vrhunski talenat, već je postao i takav igrač. Odlučio je da zbog velikog uloga, ugovora i svega, i rizika koje nosi igranje za reprezentaciju, ove godine ne igra. Mogu da gledam na to iz dva ugla - kao bivši kapiten i kao igrač koji je završio karijeru zbog povrede, kome je možda i ta povreda iz 2014. uticala na sve ovo.

- Kao bivši kapiten ja to ne opravdavam, ali razumem! Ali, s druge strane, kao bivši igrač smatram da je trebalo da "završi" taj ugovor jer on to zaslužuje i treba da se obezbedi. Jer kada se podvuče crta, niko ga neće pitati ni kako si, ni imaš li, ni gde si, kao što ni mene sada niko ne pita. Da sam kapiten danas gledao bih na to kao da neki kolega ne želi da mi pomogne u poslu koji radim, uprošćeno rečeno. Ali, to ne može tako da se gleda jer je on dečko koji će igrati za reprezentaciju u budućnosti. On je zamolio da ne igra. Na kraju krajeva, ni ja jedne godine nisam igrao - zaključio je Nenad Krstić.

Karijeru je započeo u Mašincu, odakle ga je put vodio u Partizan za koji je igrao od 2000. do 2004. godine, a odatle u NBA ligu. Odlične partije pružao je u Nju Džersiju, potom u Oklahomi i Bostonu, a po povratku u Evropu nosio je dresove Trijumfa, CSKA, Efesa.

Sa reprezentacijom naše zemlje osvojio je srebro na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2009. godine i u Španiji pet godina kasnije, isto odličje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ritutituki

    30. septembar 2017 | 19:04

    On je već zaradio milione pre ovog EP. Drugo. država ne brine ni o Misicevim ili Bojovicevim naslednicima a oni su mnogo više uradili za Srbiju i od tebe i od Jokica i pritom nisu zaradili milione. Trece, prosečna plata je 350e u Srbiji a ti si siromah sa milionskim ugovorom i treba ti 20 miliona po sezoni da bi Srbiju čašćavao svojim prisustvom. Decko samo ću ti reci jedno PAUL GASOL!! Uzgred hvala za sve sto si dao Srbiji, ta ista Srbija je tebi dala šansu preko Partizana da zaradiš i ne brineš u životu. Tačka.

  • Dak

    30. septembar 2017 | 18:16

    Tako je objasni debilima da ne pljuju decka.

  • Srbin

    30. septembar 2017 | 17:02

    Krle legendo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA