≫ 

PAO BILBAO! Partizan do velike, prve pobede u Evrokupu stigao u Španiji!

Crno-beli su se odlično snašli u neizvesnoj završnici

U 3. kolu Evrokupa, Partizan je upisao prvu pobedu! Igrači Miroslava Nikolića pobedili su Bilbao u Španiji nakon drame 96:92 (21:26, 21:23, 24:19, 30:24)!

Odličnim skokom i upornošću, crno-beli su koristili brojne promašaje domaćih za tri poena i slavili protiv druge najefikasnije ekipe u Evrokupu!

Najbolji su bili Vilijams-Gos sa 27 poena (8 skokova i 3 asistencije), Veličković sa 19 i Miler sa 13 poena. Na drugoj strani su se najviše istakli Ervel sa 21 poenom (većina u četvrtoj deonici), Dejan Todorović sa 17, Redivo sa 13 i Mumbru sa 10 poena.

Bilbao je odlična šuterska ekipa, a crno-beli su borbeno pristupili i dosta namučili favorizovan tim. Važno je reći da su crno-beli nadskočili "ljude u crnom" - 35:26, i da su pored više izgubljenih lopti (13:9) u završnici pogađali slobodna bacanja kad je trebalo.

Foto: Vladimir Milovanović

Partizan se dosta dobro držao u prvom poluvremenu: u prvoj četvrtini videli smo egal, a početkom druge je uspeo da povede.

Međutim, momentum je prešao na stranu Bilbaa, koji je napravio seriju 12:0 zahvaljujući pogođenim trojkama. Spetljali su se tada crno-beli, prodavali su lopte jeftino i proćerdali nekoliko napada.

Ipak, Mutini igrači su dosta bolje odigrali u trećoj deonici.

Prva dva minuta nije bilo koša na obe strane, a Veličković i Marinković uspevaju da naprave seriju i izjednače na 49:49. Posle toga je odgovorio Todorović, ali trojka Aranitovića je došla u dobrom momentu i naterala klupu domaćih da traže tajm-aut.

Uključio se potom Redivo sa dve trojke, a Partizan je prvenstveno zahvaljujući ofanzivnom skokom uspevao da koristi drugu priliku.

Foto: ABA liga/Partizan NIS

Crno-beli su potom ušli u žurbu i domaći su napravili seriju 7:0, uz par čudnih sudijskih odluka, i poveli 68:63, ali u pravom momentu u završnici je Čakarević pogodio trojku - pred odlučujuću deonicu jesrpski vicešampion gubio samo koš razlike.

Veličković je iznudio 2+1 i na scenu su stupili Miler i Gos, te je Partizan bio u seriji 10:0. Međutim odbrana je popustila, i to je na najbolji način koristi Ervel.

Preuzimali su odgovornost Gos i Miler, održavali su prednost +4.

DRAMATIČNA ZAVRŠNICA DO POSLEDNJE SEKUNDE

Jedan promašaj Čakarevića za tri i odmah faul na drugoj strani, posle kog je Tomas bio polovičan. Bilbao je prišao na pola koša, a nije kaznio Milera za izgubljenu loptu isforsiranim šutevima za tri poena. Zato jeste Andrić sa dva poena uz promašeno bacanje.

Opet je španska ekipa šutirala za tri i promašila, a onda je Čakarević ispravio promašaj Milera za 90:85. Posle dva tajm-auta, Mumbru je iskoristio sporu reakciju crno-belih i smanji na 90:87. Faul je napravljen nad Milerom, i on je oba puta bio precizan. Ervel je potom iz ofanzivnog skoka poentirao, i fauliran je Gos, a on je pogodio oba penala.

Tomas je potom pogodio trojku, a Todorović je napravio faul nad Marinkovićem, koji je opet bio precizan. I to su bili poslednji poeni na meču.

U petak crno-beli gostuju Ciboni u ABA ligi, a 31. oktobra imaju još jedno gostovanje u Evrokupu, ekipi Limoža.

BILBAO: Fišer 5, Tabu 3, Mendia 0, Hamnik 7, Redivo 13 (3/4 za tri), Mumbru 10, Ervel 21 (2/3 za tri), Kempton 0, Tomas 12, Todorović 17, Vučetić 0, Gladnes 4.

PARTIZAN: Miler 13, Vilijams-Gos 27 (8sk, 3as, 9/13 iz igre), Aranitović 7, Marinković 10 (2/4 za tri), Veličković 19 (8 sk, 2/3 za tri), Tomić 4, Pecarski 4, Gavrilović 2, Andrić 2, Čakarević 6, Stevanović nije igrao, Šalić 2.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    24. oktobar 2017 | 22:03

    Navijam za Zvezdu.al svaka cast Partizanu za skauting.Zeznuli su Covica samo tako.hteo je Gosa a onda da preotme partizanu radicevica uzme njega i napravi ocajnu gresku.i Miler odlican igrac.ako se i ovaj treci amer pokaze ok uz jos jednog igraca,partizan opasan kandidat za Aba ligu.a ovi sto lupaju gluposti nek nastave tako

  • Sale

    24. oktobar 2017 | 23:19

    TESLA veceras dobio IDEU. Ko razume, shvatice. Bravo Partizane!

  • 🏆🏆🏆

    24. oktobar 2017 | 23:13

    Ljubav prema klubu, ne moze da prestane, dok zivim klicacu njemu: VOLIM TE PARTIZANE !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA