≫ 

Gradovi koji su dali najviše NBA igrača: Beograd je u TOP 5 iza najkošarkaškijeg grada Hrvatske! (VIDEO)

U pitanju su samo gradovi van teritorije SAD

  • 10

Poznato vam je koje zemlje su dale najviše NBA igrača u istoriji, sem SAD, ali zanimljivo je bilo videti koji gradovi sveta imaju najviše košarkaša u NBA ligi.

>>> Novak hit u Los Anđelesu: Uzeo Teov dres, slikao se sa Karijem, pa gledao demoliranje Klipersa! (FOTO) (VIDEO)

Na sajtu basketballsphere.com objavljena su imena gradovoa koji su imali najmanje po tri igrača u NBA ligi.

1. TORONTO 10 košarkaša

Prvi na listi je Toronto koji je dao 10 košarkaša koji su zaigrali u najjačoj ligi sveta (Entoni Benet, Sim Bhular, Rik Foks, Kori Džozef, Džamal Meglor, Keli Olinik, Dvajt Pauel, Leo Rutins, Tristan Tomas i Endrju Vigins).

2. MELBURN  9 košarkaša

Drugi je australijski Melburn odakle su Dejvid Andersen, Kris Ensti, Endrju Bogut, Dante Eksum, Endrju Gejz, Šejn Hil, Kajri Irving, Luk Longli i Ben Simons.

3. SPLIT  7 košarkaša

Na trećem mestu liste je Split. Iz ovog hrvatskog grada do NBA klubova stigli su Duje Dukan, Toni Kukoč, Dino Rađa, Bruno Šundov, Žan Tabak, Roko Ukić i Ante Žižić.

Pogledajte ostale gradove na sledećoj stranici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nista licno

    31. oktobar 2017 | 12:59

    Posto Split i Beograd imaju isti broj kosarkasa, valjda bi trebali da dele 3. mesto

  • BAR- CG

    31. oktobar 2017 | 13:56

    I mali BAR trojicu: Pavlovic, Šekularac i Vucevic

  • Neobičan Republika Srpska !!!

    31. oktobar 2017 | 20:16

    Više puta sam pisao ,ali teško ko voli istinu čuti ,takav je Balkan!Skoro ovi svi momci koji igraju za Srbiju i Hrvatsku su sa jednog područja i ista su rasa ,ali različitih religija!Svi potiču iz Crne Gore ,Hercegovine,Bosne!Kao što Amerika uzima po svijetu doktore,naučnike itd. tako su centar pravoslavlja(Beograd) i centar katoličke crkve na ovim prostorima pokupili sebi što se moze uzeti !Odakle potiče Djoković,Divac,Kukoč,Radja,Savićević,Mijatović,Šuker,Savo milošević,Bjelica,Danilović,Bodiroga,Paspalj...Drazen Petrović....svi rukometaši ,vaterpolisti ,odbojkaši koji igraju za ove dve zemlje itd,itd,itd...Nisam musliman nego ,,neobičan“,realan“!Samo nemojte molim vas napisati da su oni svi naučili da igraju u ova dva grada od nekih trenera,,ne,ne,ne i treneri su sa ovih područja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA