Sto odsto ne znate ko će igrati za košarkašku reprezentaciju Srbije: Sale Đorđević okupio novi tim za kvalifikacije

Milan Mačvan predvodi grupu košarkaša koja će voditi bitke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini

  • 5

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević moći će da računa na 14 igrača za predstojeće utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine! Toliko ''Orlova'' odalzvalo se pozivu Đorđevića i okupili su se pred mečeve protiv Austrije (20. novembar) i Gruzije (23. novembar).

>>> Sale Đorđević dao NBA predlog: Hajde da štrajkujemo, pa neka se FIBA i Evroliga konačno dogovore!

Mnogi igrači nisu se odazvali zbog rata između FIBA i Evrolige, pošto se mečevi reprezentacija igraju usred klupske sezone. Mnogi evroligaški timovi nisu pustili svoje igrače da igraju za reprezentaciju, pa će Orlovi u bez nekih od najboljih igrača u borbu za Mundobasket.

Ipak, i u ovakvom sastavu Srbija će imati ulogu favorita. Od iskusnijih igrača koji su i do sada bili u reprezentaciji tu su kapiten Milan Mačvan, Miroslav Raduljica, Marko Simonović i Stefan Birčević.

Njima su se pridružili još neki igrači koji su u prošlosti nosili dres Orlova, a tu su i pojedini mlađi igrači kojima će ovo biti i debi u reprezentaciji.

Pogledajte i spisak od 14 košarkaša koji su na spisku i koji su se odazvali za start kvalifikacija:

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Milan Mačvan (Bajern), Stefan Peno (Alba), Ilija Đoković (Borac Čačak), Milenko Tepić (Brindizi), Aleksa Radanov (FMP), Aleksa Avramović (Vareze), Ivan Paunić (Tofaš), Vanja Marinković (Partizan), Dejan Todorović (Bilbao), Marko Simonović (Zenit), Sava Lešić (Otinger), Stefan Birčević (Istanbul), Miroslav Raduljica (Đangsu Dragons, Kina) i Đorđe Gagić (Ješilgirešun).

Najavljuje se da bi i košarkaši Zvezde mogli da se priključe - Nemanja Dangubić, Branko Lazić i Nikola Jovanović. Veruje se da bi i trio Unikahe mogao da se odazove - Nemanja Nedović, Dragan Milosavljević i Dejan Musli.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ajdeee

    21. novembar 2017 | 14:28

    Ma mozemo i sa igracima samo iz Kls-a da igramo, opet cemo da gazimo!!!

  • Zlox

    21. novembar 2017 | 15:12

    Imamo mi jos 30-ak kvalitetnih kosarkasa tako da ne brinem za reprezentaciju.Dominacija u svakom slucaju 😀 !!!

  • Uros

    21. novembar 2017 | 15:40

    a gde je Jokic?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA