≫ 

Sumorna slika srpske košarke: Čak sedam klubova neće igrati naredno kolo ako ne plate kazne

Ne pamtimo da su srpski klubovi ikada bili u ovako teškom položaju

  • 6

Dok reprezentacija Srbije postiže uspehe, a Crvena zvezda predstavlja srpsku košarku u Evropi, u većini sredina ne postoje elementarni uslovi za rad i odigravanje zvaničnih utakmica.

Neizmirene finansijske obaveze samo su jedan od problema sa kojim se svakodnevno susreće direktor takmičenja Košarkaške lige Srbije Leon Deleon, pa ne čude kazne koje izriče posle svakog kola.

Tako je bilo i posle 12. odigranom kola, nakon kog se na udaru našlo čak sedam timova. Naime, zbog neizmirenih obaveza suspendovani su KK Radnički, Vršac, OKK Beograd, Sloga, Spartak, Dinamik i Dunav. Oni su u obavezi da izmire dugovanja do 21. decembra, u suprotnom će izgubiti pravo nastupa u 13. kolu prema Propozicijama takmičenja.

Osim klubova, kažnjeni su i pojedinci. Igrači Borca i Zlatibora Uroš Čarapić i Svetozar Popović moraće da izdvoje po 6000 dinara zbog tehničke greške koju su zaradili simulirajući faul u napadu.

Klupu Vojvodine će tehnička greška koštati 12000 dinara, dok će Beovuk i Dunav takođe morati da plate, ali iz drugog razloga. Dresovi njihovih kapitena nisu bili vidno obeleženi, za šta je prema Pravilniku predviđena kazna od 6000 dinara.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • čarls bronson

    18. decembar 2017 | 23:24

    KK Radnički i OKK Beograd ? Nekada šampioni Velike Države i Kup Šampiona Evrope , a danas ovakav kanal . Tuga je to .

  • Crnogorac...

    18. decembar 2017 | 22:46

    Situaciju će riješiti stručnjak iz predgrađa...

  • Rema

    18. decembar 2017 | 23:42

    Predlazem KK Crvenoj Zvezdi da isplati to za njih. #Napreed Zvezdoooooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA