Šta je, bre, Purgeri, dođite na piće, šta se šunjate? Duda Ivković otkrio nepoznate detalje o silasku Hrvata s postolja 1995. i njihovom iskradanju iz hotela

Tadašnji selektor naše reprezentacije ispričao kakav je razgovor čuo iz svlačionice Hrvatske neposredno pred primopredaju medalja u Atini, ali i šta se dešavalo u gluvo doba noći u hotelu kada je reprezentacija ''Kockastih'' napuštala hotel

  • 15
Printskrin: Youtube/Коста Ђурђевић

Silazak hrvatskih košarkaša sa postolja i dalje je tema o kojoj se priča, čak i posle 22 godine! Od kako su napustili postolje u Atini 1995. godine, više se nikada nisu vratili na njega i to prokletstvo prati hrvatsku košarku na svakom velikom takmičenju do danas.

>>> Aco Petrović otkrio ko je naredio Hrvatima da siđu sa postolja 1995. godine (VIDEO)

Nije tajna da je to bila odluka koja je doneta zbog političke direktive, a to je u intervjuu za Nedeljnik potvrdio i Dušan Duda Ivković, koji je tada bio selektor naše reprezentacije, koja se u Atini okitil zlatnom medaljom, čiju primopredaju Hrvati nisu želeli da sačekaju, već su pobegli sa postolja, baš kada su se Đorđević, Divac, Paspalj i ostali šampioni peli na najviši stepenik.

>>> POSLE 25 GODINA DUDA IVKOVIĆ KONAČNO OTKRIO PAKLENI PLAN: Jugoslavija bi pobedila Drim tim sa Džordanom i Medžikom 1992!

On je takođe otkrio i detalje o tome šta se dešavalo neposredno pre toga, odnosno razgovor iz svlačionice Hrvata, koja je bila blizu svlačionica naših košarkaša.

Foto: Profimedia/AFP

- Čuli smo u svlačionici Stojka Vrankovića kako kaže: ''Sad je trenutak da napustimo postolje''. Bili su u svlačionici pored nas. Ne bi to Stojko rekao bez političke direktive. Meni je to bilo smešno - rekao je Ivković u razgovoru za Nedeljnik, a zatim opisao i interesantnu situaciju iz hotela kasnije.

- Te noći nije bilo spavanja. Ostali smo Kića, Željko, Vesko Barović i još neko društvo, skoro je već jutro. I vidimo hrvatsku ekipu kako gotovo na prstima izlazi, valjda su imali rani avion. Kažem im ja: "Šta je, bre, purgeri, dođite na piće! Šta se šunjate?" Niko se nije javio..."

- To Evropsko prvenstvo bilo je direktno vezano za političku direktivu - zaključio je Ivković, a to je nedavno potvrdio i bivši hrvatski selektor Aco Petrović koji je rekao da su igrači bili u stalnom kontaktu s tadašnjim državnim vrhom, te da je sve odlučeno posle poziva Franje Tuđmana.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Janko

    20. decembar 2017 | 18:47

    Strpite se Rvati,popecete se i vi na postolje 2918 godine😂😂

  • Ferrari909

    20. decembar 2017 | 18:39

    Pa dobro popeće se na postolje samo da prodje tisućljetno prokletstvo :-)))

  • Bb

    20. decembar 2017 | 19:13

    Pod hitno ispraviti nepravdu prema Dudi.. Oprostajna u Srbiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA