≫ 

Novi centar Zvezde pukom srećom preživeo granatiranje: Da je ta bomba eksplodirala u našoj kući...

Alen Omić u jednom intervjuu slovenačkim medijima ispričao kako je malo falilo da završi tragično nedugo posle rođenja

  • 36

Nije još ni odigrao utakmicu za svoj novi klub Zvezdu, jedva da se osušilo mastilo na ugovoru, Alen Omić je već "zagolicao" navijačke strasti porukom koju je poslao posredstvom klupskog sajta u kojoj sebe, ničim izazvan, definisao kao ateistu.

>>> Zvezdin novi igrač objasnio navijačima da nije musliman?!

Nije jasno zbog čega sportista ima potrebu da izlazi sa svojim religijskim pogledima po dolasku u klub, no to je već ozbiljna sociološko-društvena tematika u koju ovoga puta nećemo da zalazimo.

Osvrnuli smo se na jedan intervju novog pojačanja Zvezde za slovenačke medije kojima je otkrio da je još kao beba pukom srećom izbegao smrt tokom granatiranja njegovog rodnog grada Tuzle.

Omić je rođen pre 25 godina, 6. maja, mesec dana od izbijanja rata u Bosni.

- Sve što znam iz tog perioda, znam iz priča moje majke i mog oca, koji je tada bio vojnik. Rekli su mi da je jednom prilikom bomba pala u našu kuću, ali srećom nije eksplodirala. U suprotnom, danas ne bih bio ovde. U trenutku kada je pala, mi smo bili u podrumu, gde smo imali bolju zaštitu - seća se priča svojih slovenački centar.

Od pakla rata pobegao je sa porodicom na sigurno u mesto Banoviće u severositočnoj Bosni, gde je odrastao, stekao prijatelje, a njegovi roditelji našli posao.

Rata se, kaže, ne seća, bio je vrlo mali.

- Slabo pamtim taj period, gotovo ništa. Tada sam tek rođen. Majka mi je pričala nešto, ali ja nisam mnogo ni pitao.

Iz priča pamti i ovo:

- Bilo nas je mnogo u podrumu gde smo jeli i pili, izuzev oca. On, kako su mi preneli, nikad nije bio kući jer je služio u armiji. Bio je snajperista, ali nikad nije ubio niti ranio nekog. Uvek se klonio gužve, nije želeo konflikt, ali video je svašta. Moja porodica poštuje svaku veru i to je ispravno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dhhs

    21. januar 2018 | 12:26

    Snajperist nije ubio nikog,to je sine prica za tebe,vasi nikad nisu ubijali..

  • Tito,Krcun,Komar,Medaric,Nusref,Robert,Refik..

    21. januar 2018 | 18:59

    U Tuzli je samo kolona Jna napadnuta i mladi vojnici pobijeni...to je sve sto je bilo rata u Tuzli...ajde da odemo i da nam pokaze kucu gde je pogodila granata,svako ziv zna da u Tuzli nije bio rat

  • ratko

    21. januar 2018 | 15:32

    Kakva laž za granatu Omic je iz Banovića a ne iz Tuzle u Tuzli samo porodilište i kuća nikada u banovića nije pala granata. Armija BiH otac je učestvovao a što ne kaze kako su mu amidze svercovale i profitirale.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA