≫ 

NBA košarkaš izlazi sa terena i žestoko vređa trenera, a ovaj se pravi da ne čuje: Taj potez doneo mu je svetsku slavu! (VIDEO)

Treba znati kada se praviti da ne čuješ neke stvari, jer to može da ti donese mnogo više od onoga trenutno

  • 4

Trenerski posao je zanat, uči se godinama, ali morate imati i talenat da uradite neke stvari kada treba. Da viknete kad treba i na koga treba, ali i da zaćutite kad treba.

>>>> Kakav je to trener? Detroit gubi, a Bobi Marjanović kao najefikasniji igrač NBA mu sedi na klupi! (VIDEO)

Ko uspe da se izdigne iznad ega da misli da je glavni  u timu, taj trener postane veoma uspešan. Upravo o tome govori i anegdota iz NBA lige, o jednom treneru koji je stvorio istoriju.

Čak Dejli je legendarni američki trener koji je sa Detroit Pistonsima osvojio dva NBA prstena (1989, 1990), a sa nacionalnim timom SAD uzeo je zlato na Olimpijskim igrama 1992.

Prema rečima srpskog trenera Igora Kokoškova koji je sarađivao sa njim Dejli je bio jedan od najboljih u istoriji NBA.

Foto: Tim DeFrisco / Stringer/Gettyimages

- On je uvek govorio: ‘Izaberi bitke koje moraš da pobediš’. Ne možeš svaku da pobediš, ali izaberi one prave u kojima ćeš se boriti i koje moraš da pobediš kako bi iskontrolisao tim.

- Nema jasne formule, ali ima instinkta. Recimo, on je vodio Loše Momke (Bad Boys) iz Detroita.

- Jednom je zamenio Denisa Rodmana i ovaj polako hoda, vređa ga i psuje ga tako da cela hala čuje. Međutim, Dejli se pravi da ne čuje, razgovara sa zapisničkim stolom, pomoćni trener ga pita: ‘Čak, jesi li čuo šta ti je rekao Denis?’, a Dejli kaže da nije ni čuo ni video.

- Jer, da jeste čuo i video, on bi morao da odreaguje, morao bi da ga kazni i to bi vrlo lako moglo da izazove lančanu reakciju, ko zna da li bi došlo do ozbiljnijeg sukoba i sl. Ovako, on osvaja dve titule i postaje trener za Kuću slavnih - kaže Kokoškov za Sportifico.

Ukratko, Dejli nije hteo da naruši atmosferu tima, pa se pravi da ne čuje, jer je znao da je to sve u žaru utakmice i trenutne ljutnje. Prećutao je a Rodman se smirio i posle bio jedan od najboljih u pohodu na NBA prsten.

Pogledajte priču o Čaku Dejliju i Detroit Pistonsima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *(€$&®£©±¥[])¥¥

    5. februar 2018 | 13:14

    Ово помало подсећа кад је један гробар нешто рекао Џилету, с тим што је он чуо, и одмах се изнервирао. Мени то да кажеш, мени то да кажеш...разлика између играча и тренера великих клубова, и оних који нису у великом клубу, који играју и навијају у кругу 2, и којима је успех кад победе по неку филијалу, а о европи сањају, јер су незанимљиви.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA