≫ 

Alimpijević posle Armanija govorio o šansama Zvezde za Top 8

Trener crveno-belih ne beži od priče o napadu na plej-of Evrolige, ali ne pridaje mu prioritet

  • 2

Treneru Crvene zvezde Dušanu Alimpijeviću ostalo je samo da čestita igračima na sjajno obavljenom poslu protiv Armanija u 22. kolu Evrolige. Niti je mogao da nađe, niti bi trebalo da pronalazi zamerke na autoritativnu pobedu njegovog sastava u lepoj zvezdaškoj večeri.

>>> Pukla stotka u Pioniru: Zvezda razbila Armani! (VIDEO)

Glatka pobeda 100:89, osmeh na licu, ali ono važnije sledi i na to stalno podseća Alimpijević: ABA liga i Zadar koji je prvi naredni rival srpskog prvaka sa zadatkom da očuva lidersko mest pred plej-of.

O Evroligi i šansama za Top 8, od Alimpijevića samo ovo:

- Dok god postoji najminimalnija šansa, onaj promil, mi ćemo se boriti kao da nam je to poslednje - poručio je, pa vratio priču u realne okvire i ciljeve koji su dostižni.

- Međutim, mi od starta ističemo da nemamo pritisak u Evroligi, nego da smo fokusirani na ABA ligu. U prošlosti smo videli da nas je Evroliga mogla koštati nekih rezultata u regionalnom takmičenju. Ponavljam: prva i osnovna stvar za nas dalje je Zadar, pa tek onda eventualna borba za plej of Evrolige.

O utakmici sa Armanijem...

- Veoma važna pobeda, očigledno je da smo u napadu bili mnogo bolji, u odbrani treba još neke stvari popraviti, ali sam očigledno zadovoljan ovom pobedom. Sjajna utakmica za nas, zaista prava timska pobeda, imali smo 22 asistencije, dobru energiju na skoku u ob pravca...  Znate, zaista se mora reći da je ovu ekipu (Armani) veoma teško održati na malom broju poena, svi znamo da je to ekipa koja daje najviše poena u Evroligi. Igrače poput Micova, Gaudloka, Tiodora je zaista teško držati na razumnom broju poena, a uz tu potrošnju energije koja je potrebna za odbranu na njima, treba i zadržati svežinu za napad.

>>> Trener Armanija se izvinjavao navijačima Zvezde zbog nesportskog poteza njegovog igrača koji je razbesneo Pionir (VIDEO)

Igrači sa klupe daju pun doprinos za razliku od početka sezone kada ih nije bilo nigde, i to je ono što posebno raduje Alimpijevića pred ključni deo sezone i borbu za trofeje.

- Jeste, Zvezda je mnogo bolja jer su igrači koji su imali ulogu sa klupe, kada su ulazili, sada značajno bolji, imaju značajno imaju bolje uloge. Nije bilo ni normalno da igrači koji su na početku nosili Zvezdu ada igraju u istom ritmu, normalan je njihov blagi pad, i zato je važno da igrači sa klupe popune taj prostor.

Alimpijevič je dodao i da je jako važno što njegovi, pre svega mlađi igrači, stiču pobednički karakter kroz evroligaške utakmice, jer u borbi za trofeje koje nailaze to može biti veoma važno, kao i stabilnost i mirnoća koja se gradi kroz utakmice protiv najjačih timova u Evropi.

Pogledajte kako su navijači Zvezde otpevali pesmu "Dobro znaj" za preminulog glumca Nebojšu Glogovca pre utakmice sa Armanijem.

Evroliga, 22. kolo

Četvrtak

Makabi - Barselona 94:82

Panatinaikos - Baskonija 80:76

Valensija - CSKA 103:99

Unikaha - Anadolu Efes 81:68

Petak

Fenerbahče - Bamberg 77:69

Crvena zvezda - Armani 100:89

Žalgiris - Himki 74:84

Real Madrid - Olimpijakos 79:80

TABELA: CSKA 17-5, Fenerbahče 15-7, Olimpiajkos 15-7, Panatinaikos 14-8, Real Madrid 13-9, Žalgiris 13-8, Himki 13-9, Makabi 12-10, Baskonija 10-12, Crvena zvezda 9-13, Bamberg 8-14, Valensija 8-14, Armani 7-14, Barselona 7-15, Anadolu Efes 6-16.

Parovi sledećeg kola

CSKA - Baskonija

Fenerbahče - Armani

Olimpijakos - Valensija

Unikaha - Makabi

Himki - Panatinaikos

Anadolu Efes - Žalgiris

Bamberg - Crvena zvezda

Barselona - Real Madrid

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nesa

    9. februar 2018 | 23:12

    Što bih voleo, a i žarko želeo, da ovaj Real ne uđe u 4!!! Samo me je on večeras, kao i sinoć CSKA, oborio za respektabilnu cifru!

  • Rbin

    9. februar 2018 | 23:37

    On stalno govori nesto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA