≫ 

Čović optužio Partizan, Alimpijević, Lazić i Antić otkrili istinu o "tuči" u Zvezdinoj svlačionici: Smišljaju laži i skreću pažnju zbog skidanja pločica (VIDEO)

Predsednik, trener, kapiten i najstariji igrač Zvezde održali vanrednu konferenciju za novinare u Pioniru

  • 77

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović sazvao je hitnu konferenciju za novinare u hali Pionir. Pred medijima su se našli i trener Dušan Alimpijevi, kao i kapiten Branko Lazić i krilni centar Pero Antić.

Povod za konferenciju bio je tekst u dnevnim novinama Informer, o navodnoj tuči u svlačionici između igrača i trenera, što su i Čović i Alimpijević, kao i košarkaši Zvezde okarakterisali kao laži, bljuvotine i gluposti.

Čović je istakao da je ovo klasično spinovanje, kako bi se skrenula pažnja sa skandala vezanog sa skidanje pločica sa pehara Kupa Radivoja Koraća.

- Jako je smešno što nam se konstantno potura tokom cele sezone - počeo je Nebojša Čović, reagujući na natpise da je bio sukob između trenera i igrača Zvezde.

- Zar vi mislite da bi ova uprava dozvolila da dođe do sukoba, i da će dozvoliti da igrači postavljaju treneri, ili polularni kafić u Strahinjića Bana, koji je možda povezan sa skidanjem pločica sa pehara Kupa?

- Kažite koji je to pouzdani izvor, neka on sedi preko puta nas, pa da vidimo koje su to informacije. Sada će da ispadne da smo mi krivi, vi sebe doživljavate kao nedodirljive. Gde je tu odgovornost? - zapitao se Čović.

Foto: A. Nalbantjan

- Znam da ne prija sve ovo što smo uradili. U Srbiji ne prija uspeh, pa mora da se piše da smo državni projekat. Što ne pitate koliko je ko dobio para. Zvezda je to do sada objavljivala 10 puta, a ova druga strana nije nikada. Zašto to nikada ne uradite? - nastavio je Čović sa pitanjima, a zatim podsetio na situaciju od pre nekoliko godina iz Pionira, kada su navijači Zvezde ukrali "Žućkovu levicu".

- Pehar je ukraden. Da smo ga mi primili, da ga je primio naš kapiten, mi bismo bili odgovorni. To je suštinski različito od ovoga što je viđeno u Nišu. Predsednik kluba je odgovoran nakon što pehar dođe u njihov posed.

- U prenosima Arene je misaona imenica da se neko opomene za vređanje moje supruge tokom utakmica - takođe je konstatovao Čović, koji je takođe pokazao i neke papire na kojima su sa društvenih mreža komentari da je Alimpijević imao masnicu ispod oka.

Foto: Telegraf

Pero Antić ima 150.000 evra, toliki mu je ugovor. Ročesti igra za 250.000 evra. Ko vas to truje? Zašto hoćete da razvalimo nešto što je tako uspešno? Ja i sada nisam ljut na vas, jer ste vi uvek u pravu.

Ne znam koja sve verzija nije povezana oko Dušanovog dolaska u Zvezdu. Navodno oko SPS-a preko njegovog oca. Ja znam njega od ranije, ali ja sam časno otišao iz SPS-a.

Zašto neki drugi ne radi UPPR? Zato što će se onda videti i Tićino i zašto je Kirilenko bio u Partizanu, iako je dokumentacija za njega izgubljena, a nisu se selili - bocnuo je Alimpijević.

Zatim se obratio Pero Antić:

Foto: Telegraf

- Znam kako izgleda novinarski posao, ali na dan rođenja mog deteta treba ovde da pričam šta je bilo. Apsurd je težak, neka je tom novinaru na čast što je napisao da hoću Duletu da dam žuti karton. Neko očigledno hoće da naruši našu hemiju. Dule je trener i on je glavni, šta god da kaže, mi ćemo da radimo.

- Ono što je izašao video za cigaretu, izvinio sam se klubu. Ja sam bio do 12 i 15 u stanu, dogovorio sam se, a neko da poredi rođenje ćerke sa tim da ja patim zbog kupa u alkoholu i cigaretama, to su obične laži, spreman sam da odgovorim na to - poručio je Antić.

I Lazić se zatim obratio novinarima:

Foto: Telegraf

- Umesto da se bavimo lepim stvarima, kao što je rođendan sina Pere Antića, da se posvetimo porodicama, mi trošimo vreme na ove gluposti. Predsednik je rekao, ne znam stvarno odakle toj osobi ta informacija. Želeo bih da dođe ispred nas i da kaže odakle mu ta informacija. Trener i ja smo izašli na konferenciju posle Borca i tada nije imao nikakav podliv. Ni protiv FMP-a nije imao podliv. Ne znam odakle ljudima to i što se bave tim stvarima.

- Mi nastavljamo da se bavimo našim poslom, ovo će biti sigurno i sa moje i Perine i trenerove strane biti poslednje obraćanje na ovu temu. Ne želim da gubim vreme na nešto što se piše u medijima, jer je internet dostupan svoj deci. Oni koji počinju da treniraju treba da čitaju sada sve ovo o nama, i šta onda treba da pomisle. Nije u redu.

Na kraju je i Alimpijević izneo svoje utiske na pisanje o navodnoj tuči sa igračima:

Foto: A. Nalbantjan

- Za mene je razočaravajuće što pričamo na ovu temu. Već u prvoj konferenciji sam to rekao, dao sam privatni telefon novinarima da mogu da me kontaktiraju u vezi bilo čega. Nikada nisam izbegavao pitanja, čak ni ona koja mi se ne sviđaju i nisu na mestu. Uvek sam odgovarao na njih.

- Ovo što se dešava u poslednjih nekoliko dana možda je i pokazatelj da sam malo pogrešio. U vreme ručka treba da odgovaram na ovakve budalaštine.

- Mislim da postoji jasna razlika između nas sportista i estrade. Mi se bavimo odgovornim poslom, ne treba da pričamo nekim stvarima koje nemaju veze sa sportom. Zvezda je ove sezone pokazala da takva jedna glupost sigurno ne bi bila moguća u Zvezdi.

- Ne mislim da je ljudski, i Lazić i ja smo dovoljno moralne osobe, da jedan od nas sigurno ne bi bio u klubu da se tako nešto desilo.

- Na današnji dan, rođendane dece Pere i Laze, mi pričamo o ovome, a ne o Zvezdi koja je posle 43 godine dobila Real, prvi put u istoriji dobila Olimpijakos, Žalgiris, koji ove sezone igra fenomenalno i biće u TOP 8.

- Zvezda ima 9 pobeda u Evroligi, ne pričamo o tome, niti o tome da je Zvezda prva u ABA ligi. O mnogim stvarima možemo da pričamo pre Kupa, posle Kupa, ali ne možemo da pričamo o odnosima u klubu.

- Da li je i blizu bilo ovoga što se izmišlja - naravno da nije! Niko ne može da nam zameri o treninzima, odnosima na treninzima. Neko je verovatno video, jedino o čemu nema razgovora jeste kako treniramo i o našim odnosima, i verovatno je neko rekao ajde da to narušimo.

- Ja ne mogu da ukrotim Peru? Pa jel treba da mu polomim stopalo? Pričao mi je o svojoj ulozi koju treba da ima ove sezone u Zvezdi. Već je dao mnogo toga i nadmašio očekivanja od onoga što se pominjalo pre sezone.

- Zar mislite da može da postoji neki narušeni odnos između Lazića i mene, a da to u ozbiljnim košarkaškim krugovima ne može da se sazna. Dogovorite se kada je bio taj sukob? Posle Borca, posle FMP-a, finala Kupa ili posle Bamberga, kada je uvećana ona slika i vide se podočnjaci?

- Na ovoj slici gde imam temperaturu 38, oni meni nalaze podliv. Ali imali smo sastanak, koji će nam služiti kao upozorenje za ubuduće - zaključio je Alimpijević.

Čović je ponovo "uzeo slovo".

Foto: A. Nalbantjan

- Imam informacije iz medija da su novinari zatrpani informacijama posle finala Kupa, da bi se što pre skrenula pažnja sa skandala oko skidanja pločica. Da je to uradio neko iz Zvezde, svi bi već bili saslušavani, vi bi nas škljocali, dobilali biste verovatno i transkripte. Pošto imate pune informacije, dajte puna imena i prezimena, dogovorite se oko slika, ali dosta stručno rukovanje sam video, zato i kažem da su to bravarsko-limarski poslovi i da je to stručno urađeno. Mi ipak ne gledamo na druge klubove kao protivnike.

- Da stavio sam tačku na crno-beli svet, ali u smislu rasprave sa nekim ko je doprineo da se stvori mržnja u sportu. Ne bih mu pominjao ime - rekao je Čović, aludirajući očigledno na Vujoševiča.

Usledila su pitanja novinara, a jedno je isprovociralo Čovića da prokomentariše navodno loše odnose sa bratom predsednika Srbije - Andrejom Vučićem, kao i da razmišlja o odlasku.

Andrej Vučić u loži na utakmici Crvene zvezde u Areni; Foto: Marko Todorović

- Na to gledam kao i na sve drugo što je objavljeno o meni kao javnoj ličnosti. A da razmišljam o tome - razmišljam, jer ovo postaje mazohistički posao. Imate različite komentare, napade, da li ste uradili ovo, ono. Sve u redu. Samo da ne izmišljamo neke stvari. Da završimo uspešnu sezonu, pa ćemo da vidimo.

- To vi radite da je Andrej Vučić navodno protiv Nebojše Čovića, to vi konstantno poturate. I da je Zvezda državni projekat i da Vučić puni naš budžet. Ni prvo ni drugo nije tačno. Mi imamo veliku pomoć, ali neki klubovi imaju i veći novac od države od nas - poručio je Čović i još jednom istakao da je sve ovo navodni spin koji se potura iz tabora crno-belih, kako bi se skrenula pažnja sa skandala sa Žućkovom levicom.

- Ovo je bio klasičan spin, da se ne priča o skidanju pločica, nego se izmišljaju i poturaju priče o haosu u Zvezdi.

Za kraj su i Čović i Alimpijević dali mišljenje o lošoj formi Zvezde i ubedljivom porazu od Bamberga.

Foto: A. Nalbantjan

- Prvo, ne mislim da je blamaža protiv Bamberga. Šta da kaže Barselona i Real, koji isto gube tako. Odigrali smo lošu utakmicu protiv Borca, isto i proiv FMP-a, pa i Partizana, posle se desio Bamberg.

- Kako smo onda u tako dobroj formi, kad smo dobili Real dole, Žalgiris ovde? Jel ako pobediš onda niko ništa ne treba da pita. Pad forme, čupaćemo se iz toga. Pre nekoliko sezona smo izgubili u polufinalu Kupa, pa nije bilo ništa.

I Alimpijević je ispričao šta misli o Bambergu i da li je ekipa u lošoj formi u najgorem mogućem trenutku.

Foto: A.Nalbantjan

- Mislim da sam ja krivac jer se nismo oporavili za tu utakmicu. Što se tiče Kupa, kažete da je ekipa u ovoj situaciji u najgorem momentu. Ja sam pre svega doveden da osvojim ABA ligu. Mislim da je u onom mini-ciklusu, FMP, Milano, Zadar - došli smo do izvanredne forme, i desio se taj Kup. Apsolutno je mišljenje da je realno da smo ušli opuštenije u taj Kup, misleći da ćemo da ga uzmemo lakše nego što smo mislili. Bamberg je posledica tog kupa.

- Kada pogledate unazad, pogledajte koliko evroligaških ekipa nije osvojilo to takmičenje. Ne pravim alibi, već kažem da je Kup specifično takmičenje. Jesmo loše izgledali, ali trudićemo se da više ne izgledamo tako u narednom periodu - zaključio je Alimpijević.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *(€$&®£©±¥[])¥¥

    26. februar 2018 | 13:56

    Играј докторе до краја, разбуцај то црно бело и покажи им да никаква спиновања, лажи и све остало што их осликава, није јаче од институције каква је Звезда.

  • Pfc

    26. februar 2018 | 14:35

    Sazvao covek konferenciju da bi pricao o Partizanu!? Koliki kompleksas kao i navijaci fuzionisanog kluba, e pa mi nikad gori im uzmemo kup a ovaj teorije zavere potura ovim mucenim navijacima koji se pecaju na svaku glupost koju izvali! Hvala bogu sto ne navijam za ovu sektu! Sta li ce tek pricati kad Buducnost osvoji ABA ligu!?

  • Maki

    26. februar 2018 | 13:56

    Cirkuzanti neki ovi panteri

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA