≫ 

Ponovo nenormalna situacija za košarkaše Partizana koja može da im otvori put ka tituli! (FOTO) (VIDEO)

Još samo da se kockice poklope

  • 16

Porazom od Cedevite 85:75, košarkaši Partizana završili su ovogodišnje nastupe na 5. mestu ABA lige. Trener Nenad Čanak svojim košarkašima dao je "voljno" nekoliko dana, kako bi se odmorili, i potom pripremili za početak KLS a.

Upravo ovaj prelazni period predstavlja "mač sa dve oštrice" jer, sa jedne strane, teško je igrati bez utakmica, ali oporavak, adekvatna priprema i naporni treninzi, mogu dovesti do titule koja bi spasila ovu sezonu i dala krila crno - belima u pohodu na mesto koje vodi u Evroligu sledeće sezone.

>>>Nedelja za Ginisa u Evroligi: Veliki Obradović sa Fenerom opet piše istoriju!

SVETLO NA KRAJU TUNELA

Ciklus dug skoro 40 dana, od 10. marta, kada su odigrali poslednji meč, do početka glavnog dela KLS lige, za crno-bele košarkaše je ključan ukoliko žele da uspešno završe ovu sezonu. Superliga bi trebalo da počne između 10 i 17 aprila (takva je organizacija da se ne zna ni kad počinje)

Čak drugi put u poslednje 3 godine crno - beli su ostali bez plej- ofa. Takođe, takmičenje u Evrokupu su prilično neslavno završili, na poslednjem mestu i sa samo jednom pobedom i čak devet izgubljenih mečeva.

Ovakva situacija nikako ne zadovoljava apetite navijača, naviklih na uspehe, kojima višegodišnji post ni malo ne prija. Ipak, pobeda u Kupu Radivoja Koraća došla je u pravom trenutku, možda i presudnom, i samo je nagovestila da kapiten Novica Veličković i njegova družina, i te kako, mogu da igraju vrhunsku košarku, makar za uslove u Srbiji.

Foto: A.Nalbantjan

Samim tim, mogućnost da se pomrse konci Crvenoj zvezdi, koja je glavni favorit za osvajanje najjačeg domaćeg takmičenja, postoji i kao takva svima u klubu mora predstavljati okidač koji, ako se kockice poklope, može biti dobro unovčen.

ODMOR PA JURIŠ NA TITULU

Za početak, klub je igračima dao sedmodnevni odmor za "hlađenje glave" i prikupljanje neophodne energije. Na osnovu poslednjih rezultata evidentan je uspon forme koja sada svesno mora da se obara, a preostalo vreme koristiti za oporavak "rovitih" igrača.

VIDEO:Govor Novice Veličkovića posle osvajanja Kupa

Iako mnogi smatraju da ne valja zaustavljati ekipu, u ovom slučaju je to neophodno jer je vremenski period bez utakmica, što svakako nije dobro, predug. Baš zato, crno beli će morati "da se kockaju", što i nije loše, jer kroz 14 ligaških utakmica, a pre plej - ofa koji je očekivan, oborenu formu, relativno lako, mogu ponovo da dignu na željeni nivo, i to kada je najpotrebnije.

Veliki potencijalni problem, na koji bi trebalo obratiti pažnju, jeste povratak crno-belih Amerikanaca u klub, naravno, na vreme. Činjenica je da stranci težinu borbe za titulu, ne shvataju uvek na pravi način, i kao što su to svojevremeno radili Lovernj, Veseli, Bertrans pa bi i o tome vredelo brinuti.

Foto: A. Nalbantjan

FAKTOR ZVEZDA

Još jedan od važnih faktora, koji ide na ruku najtrofejnijem košarkaškom klubu u Srbiji jesu i obaveze Zvezde kao glavnog rivala. Za razliku od Partizana, koji ima vremena na pretek, crveno beli spremaju se za bitke na tri fronta. U nedelju počinje plejof ABA lige i utakmice sa Mornarom. Ovo takmičenje jeste glavni prioritet, čije osvjanje je zacrtano od početka sezone, kako bi se i naredne sezone igrala Evroliga.

I u najjačem evropskom takmičenju, u kojem su izgubili šanse za fajnal for, moraju da "odrade" ni malo lake utakmice sa Valensijom, Panainaikosom, Fenerbahčeom, Real Madridom i moskovskim CSKA.

Vremena za oporavak neće imati, a sa velikim brojem utakmica povećava se i šansa da se neko od igrača u "rosteru" povredi.

Takvih problema Partizan nema, a kako stvari stoje, najavljeno je i dodatno pojačanje na centarskoj liniji u vidu Amide Brajma, koje će sigurno značiti u pohodu na titulu.

Printskrin: Facebook/Telegraf Sport

Pozitivnih i negativnih faktora je mnogo i sigurno je da su naredne sedmice presudne za crno-bele. Čanak "igra na oštrom žiletu" i jedna greška vodi u siguran poraz. Ulog je veliki, a ako se odigra na pravi način i poklope se kockice može mnogo da se dobije.

Predsednik Partizana je odmah posle osvajanja Kupa Radivoja Koraća najavio titulu KLS, što je na nedavnom Upravnom odboru kluba i ponovljeno, uz još jedan cilj koji će posebno obradovati sve navijače, a on glasi: ulazak u Evroligu.

Za Partizan dolaze bolji dani ali kako "put od 1000 milja počinje prvim korakom", crno beli će taj najteži morati da naprave baš u KLS u i, verovatno, baš protiv Zvezde.

Daljinac

(Saša Grujović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *(€$&®£©±¥[])¥¥

    13. mart 2018 | 15:06

    Судбина великих клубова је да играју на три фронта, а малих да одмарају и чекају да дођу на ред. Што су урадили, урадили су,то им је, од нас за њих и превише.

  • Skorpion

    13. mart 2018 | 16:15

    Kakvu su sezonu imali zasluzili su ne 40 dana vec 400 dana odmora. Treba ih i dogodine ostaviti u ovim domacim okvirima da nas ne sramote po Evropi.

  • SrbIn ⚡⚡⚡

    13. mart 2018 | 16:21

    Realno da li mislite da iako nekim slucajem uzmu titulu u prvenstvu da ce kasnije igrati EL? Pa znate i sami da EL ne dozvoljava da klubovi koji imaju finansijsku situaciju kao partizan da igraju njeno najelitnije takmičenje... Shvatite dugo ali bas dugo necete igrati u eliti sto ste igrali igrali ste sad vam je mesto u evrokupu i tacka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA