≫ 

Jokić hteo da bije zver iz Lejkersa! Srbin poludeo zbog prljavog poteza Amerikanca, Bjelica ponovo izdominirao! (VIDEO)

Bilo je vatreno na NBA terenima gde su srpski košarkaši imali zapažene uloge

  • 7

Foto: AP/Tanjug

Nemanja Bjelica nastavlja da igra u sjajnoj formi kako se bliži kraj regularnog dela sezone, a kod Timbervulfsa se izostanak Džimija Batlera zbog povrede zato skoro i ne primećuje.

"Vukovi su slavili na jednom od najtežih gostovanja u NBA ligi, pošto su savladali Vašington sa 116:111, a srpski košarkaš postigao je 18 poena i imao još 8 skokova i 7 asistencija. Dodao je i po jednu ukradenu loptu i blokadu.

Šut iz igre bio mu je 7 od 16, od toga je tri puta pogodio van linije 7.24 m iz 7 pokušaja.

Bjelica je pogodio i jednu od najbitnijih trojki u finišu meča, kada je u poslednjoj sekundi napada pogodio za +5, a imao je i malo sreće, jer je lopta "plesala" po obruču pre nego što je prošla kroz mrežicu.

Foto: AP/Tanjug

Jedino je Karl Entoni Tauns bio efikasniji od Bjelice u redovima Minesote, pošto je briljirao sa 37 poena i 10 skokova. Endrju Vigins je postigao 16 poena, jedan manje od Bjelice.

U Vašingtonu se istakao Marif Moris sa 27 poena, dok je Bredli Bil postigao 19.

Srpski košarkaš je tako vezao tri fenomenalne partije, najpre protiv Bostona, gde je imao rekord karijere od 30 poena, zatim protiv Golden Stejta, gde je njegovom blokadom u poslednjem minutu Minesota odnela pobedu, i sada kada je briljirao protiv Vašingtona.

Pošto je na Zapadu grčevita borba za plej-of, nema sumnje da Minesoti znači ovakva forma Bjelice za finiš regularnog dela.

Veliku borbu za plej-of vodiće i Denver i Los Anđeles Klipersi. Denver je izgubio od Lejkersa, koji su bili bolji sa 112:103, dok su Klipersi bili bolji od Čikaga sa 112:106.

Nikola Jokić je u porazu Nagetsa postigao 15 poena i imao 8 skokova i 5 asistencija. Solidno je šutirao iz igre, ali nije uzimao previše šuteva (5 od 8). Samo su Vilson Čendler sa 26 poena i Džamal Mari sa 18 bili efikasniji od "Džokera".

>>> Svet je u delirijumu zbog Jokićeve finte kojom je izvrteo čitavu petorku Sakramenta: Čak je i Bogdan naseo na njegov dribling (VIDEO)

Ipak, Lejkersi su imali dva veoma raspoložena igrača, Kajl Kuzma i Džulijus Rendl su postigli po 26 poena i obojica su imala po 13 skokova, dok je Ajzea Tomas ubacio 23 poena.

Foto: AP/Tanjug

Upravo je sa Rendlom Jokić imao jedan ozbiljan duel pod košem, kada je malo falilo da dođe i do fizičkog obračuna. Prljav potez košarkaša Lejkersa, koji je gurnuo Jokića bez lopte, umalo se završio sukobom. Srbin je ustao i uneo se u facu igraču Lejkersa, ali su arbitri i ostali saigrači bili blizu i sprečili su tuču.

Lejkersi su u četvrtoj četvrtini potpuno preokrenuli rezultat, Denver je vodio sa šest razlike, dok su kasnije domaćini preokrenuli i došli do +9 posle čega su i rešili meč i čuvali razliku do samog kraja.

Jokić je očigledno bio posebna meta Lejkersa, pošto ga je u jednom momentu i Ajzea Tomas "provozao" posle jednog mis meča, a zatim je usledio pogled ka njemu kojim je očigledno hteo dodatno da ga isprovocira.

Podsetimo, Jokić je na poslednjem meču protiv Lejkersa bio isključen, pa očigledno i tu ima nekog starog rivalstva.

Teodosić je u pobedi Klipersa postigao 7 poena uz 4 skoka i 4 asistencije, dok Boban Marjanović za 5 minuta u igri nije uspeo da postigne koš iz tri pokušaja, i imao je samo tri skoka.

Rezultati:

Filadelfija - Indijana 98:101

Vašington - Minesota 111:116

Atlanta - Oklahoma 107:119

Bruklin - Toronto 102:116

Njujork - Dalas 97:110

Čikago - LA Klipers 106:112

Nju Orleans - Šarlot 119:115

San Antonio - Orlando 108:72

Juta -Detroit 110:79

Finiks - Klivlend 107:129

LA Lejkers - Denver 112:103

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA