≫ 

Zvezda bez Evrolige: Budućnost potopila crveno-bele u Morači! (VIDEO)

Crvena zvezda nije uspela da odbrani titulu Aba lige osvojenu prošle godine

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Budućnosti  77:73, u 4. meču finala Aba lige koji se igrao u podgoričkoj hali Morača. 

>>>Čović za Telegraf potvrdio odluku posle sastanka ABA lige: Zvezda ne izlazi na 4. meč, osim...

Prvi put u istoriji Budućnost je osvojila Aba ligu. Furiozno su Podgoričani startovali i poveli. Zvezda je u jednom momentu uspela da preokrene i povede čak 8 poena.

Nemanja Gordić proglašen je za najboljeg igrača fajnal fora; Foto: aba-liga.com/Budućnost VOLI

Đetići su uspeli da konsoliduju redove, prešli su u vođstvo koje su čuvali do samog kraja. Neizvesnot je uneo Dobrić kada je iz ugla pogodio za vođstvo Zvezde 70:68. Ipak, greškama Zvezde u poslednjim napadima, Podgoričani dolaze do velike pobede koja znači igranje Evrolige sledeće sezone.

I jedna i druga ekipa nervozno su ušle u meč. Crveno-beli nisu mogli da pogode prva tri minuta meča. Bjelica je promašio svoja početna tri otvorena šuta, a Lesor oba bacanja. Sa druge strane, Budućnost je trojkama rešetala koš crveno-belih. Koliko Beograđane nije hteo šut pokazuje da su  na samom početku gađali 1/5 za tri i 2/7 za dva poena.

Dilan Enis šutira za tri poena; Foto: aba-liga.com/Budućnost VOLI

Drugu deonicu Zvezda je odlično otvorila serijom od 6:0. Međutim, domaći preko Nikole Ivanovića i Lendrija, vraćaju prednost pogocima za tri poena. Zvezda je promašivala, ali je zahvaljujući dobroj odbrani uspela da drži kakav-takav  priključak za Podgoričanima. Trojkom Enisa, Zvezda je prvi put povela u 17. minutu utakmice.

Do kraja ove deonice igralo se koš za koš, a važno je istaći da je Zvezda i pored brojnih promašenih šuteva držala rezultat zahvaljujući ofanzivnom skoku koji je odlično funkcionisao u ovom delu igre.

Posle pauze, Zvezda je nastavila tamo gde je stala pred kraj poluvremena. Preko Omića uspeli su da dođu do prednosti od 8 poena. Međutim, Budućnost je uzvratila i preokrenula preko Nemanje Gordića koji je na ovom meču bio nezaustavljiv.

Posledna deonica počela je nervozno, baš kao i prva. Budućnost je u jednom momentu otišla na plus 5, ali je Zvezda dobrom odbranom uspela da izjednači i povede trojkom Dobrića na minut pre kraja. Ipak, greškama Zvezde Budućnost uspeva da dobije odlučujući meč koji sledeće sezone znači igranje u Evroligi.

Borba se vodila za svaku loptu; Foto: aba-liga.com/Budućnost VOLI

Budućnost - Crvena zvezda

Crvena zvezda: Kešelj, Davidovac 4, Lazić 6, Dobrić 11, Feldin 11, Janković 3, Ročesti 14, Omić 12, Lesor 7, Enis 5, Jovanović, Bjelica

Budućnost: Ivanović 17, Šehović 5, Doelman, Barović 14, Šehović, Gordić 18, Ilić, Nikolić, Gibson 7, Popović 5, Lendri 6, Nikolić 5

Na tribinama su predsednik Budućnosti Dragan Bokan i Milo Đukanović; Foto: aba-liga.com/Budućnost VOLI

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dane

    15. april 2018 | 00:50

    Kraj IDEA projekta. Kraj jedne nesrecne price. Rezultat za malo mesto poput Zeleznika i nije los, prvaci top 14 faze. Neko 🏆 Evrope, a neko 🍄 Zeleznika.

  • Stanko Subotica

    14. april 2018 | 23:30

    Cigani, dobrodosli u Cipiripi kup!

  • PAOK

    15. april 2018 | 01:29

    Neko 🏆 Evrope, a neko 🍄 Zeleznika. Pametnom dosta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA