Još jedan NBA podvig se desio noćas: Oklahoma gubila 25 razlike, Vestbruk sa 45 poena režirao retko viđen preokret (VIDEO)

Lider Tandera igrao kao na struju i vratio seriju u Jutu na šesti meč

  • 1

Rasel Vestbruk je samo zahvaljujući vanserijskom momentu Lebrona Džejmsa za TV špice ostao u drugom planu protekle noći iako je utakmicu sa Jutom završio sa više postignutih poena nego as Klivlenda - 45!

>>> Svet je stao da se pokloni Lebronu, bogu košarke! Šta uradi čovek protiv Indijane - 44 poena i trojka za pobedu u poslednjoj sekundi! (VIDEO)

Oklahoma je bila na poraz od eliminacije pred peti meč serije sa Džezerima, ali dva vezana bolna neuspeha izvukla su ono najbolje iz lidera Tandera koji je bio nezaustavljiv, radio je šta je hteo odbrani gostiju i direktnom čuvaru Rikiju Rubiju sa kojim ima "specijalan" odnos zbog verbalnih duela iz prethodnih utakmica.

Rasel je za 44 minuta šutirao 17/39 iz igre, 5/9 za tri, 6/6 slobodna bacanja, otud 45 poena, te 15 skokova i 7 asistencija!

Briljirao je i Pol Džordž sa 35 poena, koji je, uz naravno Vestbruka, izvukao ekipu iz provalije posle deficita od velikih 25 poena.

Uspeli su igrači domaćeg tima da se izdignu, uzvrate udarac i produže život u seriji pred ponovni odlazak u Jutu, gde su prethodni meč glat poraženi.

- Bilo je ili pobedi ili idi kući - rekao je Vestbruk posle meča.

- Bez obzira na to kako je meč išao po nas u jednom trenutku, uvek morate verovati u pobedu i mislim da su momci uradili odličan posao večeras.

Na drugoj strani, kadidat za "rukija" godine Donovan Mičel nije se proslavio uprkos 23 poena koje je ubacio u koš Oklahome, jer je za tri šutirao 1/7, a podbacio je kao i njegovi saigrači u odbrani kada je trebalo izdržati veliki povratak Tandera.

- Jednostavno smo prestali da igramo odbranu, prestali da se vraćamo, a u napadu smo bili statični - rekao je Mičel posle meča.

Kod Jute, Krauder je odigrao meč karijere u plej-ofu, postigao 27 poena i dao najveći doprinos sa klupe.

Foto: Tanjug/Ap

Rezultati

ISTOK

Klivlend - Indijana 98:95 (3:2)

Toronto - Vašington 108:98 (3:2)

ZAPAD

Oklahoma - Juta 107:99 (2:3)

Hjuston - Minesota 122:104 (4:1)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nk nkk

    26. april 2018 | 09:37

    39/17 pa i ja bih dao toliko .. katastrofalan procenat šuta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA