≫ 

Kakva drama u Moskvi: Dženkinsu poništen koš za pobedu, CSKA ide u Beograd! (VIDEO)

Šved briljirao sa 36 poena, 8/12 za tri poena, ali je Higins imao poslednju reč, međutim sjajan košarkaški šou upropastile sudije

  • 4

Neverovatna drama viđena je u četvrtom duelu Himkija i CSKA u Podmoskovlju, posle kojeg su "armejci" overili kartu za fajnal-for Evrolige u Beogradu pobedivši rezultatom 89:88, za 3:1 u seriji.

Na jednoj strani briljirao je čudesni Aleksej Šved sa 36 poena i 8 trojki iz 12 šuteva, na drugoj čovek odluke Kori Higins sa 20 poena i košem za pobedu, ali su sjajnu predstavu upropastile sudije koje su pet sekundi pre kraja prekinule kontru iz koje je Čarls Dženkins poentirao.

Burno je reagovala klupa domaćeg tima, trener Barcokas je bio van sebe od besa, no sudije nisu menjale odluku ni posle pregledanog snimka.

Iz novog napada koji je usledio, Monja je preneo loptu, tražio je Šveda, ali je ovaj bio dobro markiran, pa je morao sam: nije uspeo da pogodi skoro sa pola i pobeda je otišla na stranu gostiju koji će sedmi uzastopni put igrati na završnom turniru Evrolige, odnosno 15. put u poslednjih 16 sezona!

Nije potpuno jasno zbog čega je prekinut napad Himkija u poslednjim sekundama, zapisnički sto je reagovao odmah pošto je Higins pogodio težak šut, zatečeni su bili svi u hali...

Pogledajte trenutak odluke, poene Higinsa i prekinut napad Himkija.

Foto: MN Press

Drame, međutim, nije bilo ni u naznakama, jer su gosti vladali situacijom od početka, sve do samog finiša, kada je Šved ušao u svoje prepoznatljivo šutersko ludilo. CSKA je imao "+14"  u poslednjoj četvrtini, međutim prerano su se gosti opustili, a igrači Himkij mic po mic topili minus, a onda, sa tri uzastopne trojke (sve Šved, jednu Monja) preokrenuli za delirijum u hali minut pre kraja - 87:85.

Egal je vratio Serhio Rodrigez sa penala, Marković je u narednom napadu promašio za tri, a Higins pogodio veoma težak šut, za novo vođstvo "armejaca" nakon čega je usledila već opisan prekid akcije Himkija i polaganje Dženkinsa, te ponovljen napad iz kojeg Himki nije uspeo da pogodi...

Uz Higinsa, CSKa je imao još četvoricu "dvocifrenih", Voronceviča sa 15 poena, Rodrigeza sa 14, Antonova sa 13, Klajburna sa 12.

U poraženom timu, daleko iza Šveda bili su Anderson sa 10 poena, Marković sa 9, Monja sa 8...

Poznata su, dakle, tri tima koja će igrati fajnal-for u Beogradu: Fenerbahče, CSKA i Žalgiris, a četvrti će biti poznat posle serije koju igraju Real i Panatinaikos gde je trenutno 2:1 u korist Madriđana pred četvrti meč koji se igra u petak uveče.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA