≫ 

FMP može da bude šampion Srbije, evo i kako: Možda je vreme da titula ode u Železnik! (VIDEO)

Klub iz predgrađa ima idealnu šansu da se domogne trofeja šampiona i uđe u istoriju

  • 7

U senci borbe Zvezde i Partizana za trofeje u Srbiji, nekako tiho i iz drugog plana nametnula se ekipa FMP-a. Popularni "panteri" ove godine imaju ekipu koja može da se umeša u borbu za titulu. Čak im se i otvara put do trona. Pre svega, glavni razlog je što ove sezone nema izrazito dominantne ekipe.

>>> Lazić poručuje: Možda finale bude bez Zvezde i Partizana (FOTO)

Partizan je u rangu sa FMP-om, a Zvezda, koja na papiru ima najbolji tim, prolazi kroz veliku krizu igre i samopouzdanja, pa su samim tim i oni u istom rangu ko ove dve ekipe.

>>> Šok u Železniku! FMP savladao Partizan i preuzeo 1. mesto na tabeli! (VIDEO) (FOTO)

To znači da ćemo imati  nikad neizvesnije takmičenje u plej ofu. Trenutna situacija je takva da FMP i Zvezda zauzimaju prvo mesto u grupi A i B, a deluje da će tako i ostati posle poslednjeg kola u utorak.

Popularni "Panteri" su u Železniku praktično nepobedivi: Boriša Simanić ( desno) zaustavlja Vilijams Gosa iz Partizana Foto: MN Press

To znači da ne mogu da se sretnu pre finala plej-ofa. Ali, nije u tome štos. Već u tome što Zvezda i Partizan, koji takođe želi da vrati titulu i napaljeniji je nego ikad, mogu da se sastanu u polufinalu plej -ofa. Očekuje se da prođu četvrtfinala.

E, tu će biti prave drame. Zvezde ja u krizi igre, samopouzdanja i motivacije, a Partizan nikad jače nije želeo trofej. Postoje realne šanse čak su i veće na strani Partizana da pobede i plasiraju se u finale iako Zvezda ima prednost domaćeg terena (ali samo na papiru, jer igraju u istoj dvorani)

Da se nađu sa Zvezdom u finalu sigurno bi teško došli do titule: Duel FMP-a sa crveno -belima Foto: aba-liga.com

Sa druge strane FMP, ako sve bude prema očekivanjima u polufinalu bi igrao sa Borcem ili Mega Bemaksom, što je takođe realno da prođu.

Tako dolazimo do velikog finala koje se igra na tri dobijene utaklmice, a znate šta je najluđe od svega? FMP ima prednost domaćeg terena kao prvoplasirana ekipa. To znači da ima tri meča u Železniku gde neće biti navijača Partizana ( prošli put im nije dozvoljen ulaz). A FMP je već pobedio Partizan ove sezone dva puta na svom terenu, a dva puta je gubio u Pioniru. Što znači da može da ima blagu prednost.

Gledajući sastave ekipe su delimično ujednačene, s tim da Partizan ima iskustvo, a FMP rasterećenost, što će igrati veliku ulogu. Takođe, FMP igra jako dobro, što je pokazao u dosadašnjem delu Superlige. U svakom slučaju ostaje nam da vidimo rasplet KLS Superlige i da li će ovako biti.

Možda je za srpsku košarku i bolje da neko drugi osvoji titulu, koja ionako ne donosi ništa, osim nade da i mali klubovi radom mogu do ostvarenja sna.

Podsetimo, od samostalnosti Srbije 2007. godine nijedna ekipa sem Partizana i Zvezde nije osvajala titulu prvaka.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • partizan sampion

    14. maj 2018 | 17:31

    ako je fmp 2 odlucio da titule ide fmp 1 / kazu da je sve vec placeno / onda partizan nece moci protiv vece sile..ako bude sportska igra onda je partizan ubjedljivo najbolji a time i prvak..bez dileme

  • ⭐⭐⭐

    14. maj 2018 | 16:37

    Da li zaista neko misli da ako se sastanu ponovo u finalu Zvezda i FMP da će FMP pobediti? Dal ste toliko naivni? Sve i da su bolji zna se...FMP-u želim da odbrani vicešampionsku titulu a Zvezdi logično šampionsku.

  • Zvezda

    14. maj 2018 | 18:15

    Tope ne daj se!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA