Da li će Zvezda osvajanjem titule spasiti sezonu? (ANKETA)

Crveno - belima otvoren put do novog šampionata Srbije, ali da li će to isprati "gorak ukus" neuspešne sezone

  • 7

Košarkaši Crvene zvezde idu ka novoj tituli prvaka Srbije ( četvrtoj zaredom) pošto su u polufinalu plej-ofa eliminisali najvećeg rivala Partizan.

Međutim, glavno pitanje ove turbulentne sezone je da li će osvajanje titule učiniti uspešnom ili ne?

>>> Zvezda ga čeka, on blista u Americi: Srpski centar dominira u NCAA

Pre svega domaća titula ne donosi ništa, osim nekog prividnog prestiža, a sa druge strane lepo je nešto osvojiti. Ipak, teško da će trofej iz KLS spasiti zvezdinu sezonu u kojoj je kao najvažniji cilj istaknuto odbrana titule na Jadranu.

Ako krenemo redom videćemo da je sezona bila turbulentna kako igrački tako i rezultatski i da glavni cilj nije ostvaren.

Sezona je počela veoma dobro, dobrim igrama u ABA ligi, malo promenljivim u Evroligi, ali igra tima je najavljivala da će i ove godine Zvezda dominirati na Jadranu. "Greška" u dovođenju plejmejkera Radičevića je otklonjena angažovanjem Dilana Enisa. Umesto srpskog angažovan kanadski plejmejker, koji osim nekoliko dobirh mečeva u Evroligi nije doneo ništa posebno.

VIDEO: Nebojša Čović otkriva da li Zvezda može do Evrolige sledeće sezone?

Prethodno su Stefan Lazarević i Dragan Apić poslati iz Zvezde u FMP.

Zvezda je sezonu počela bez klasičnog centra, a problemi u reketuuočeni su najviše u Evroligi gde nije bilo unutašnje igre. Janković, Jovanović, Lesor Bjelica, Antić nemaju gabarite da dominiraju u reketu.

Jedini koji je iskočio ove sezone od domaćih igrača: Ognjen Dobrić Foto: MN Press

Zato je doveden Alen Omić da pojača reket. Stigao je taman pred rasplet ABA lige i priprema za Kup Koraća. Nakon toga izdešavalo se nešto što niko nije očekivao.

Trener Dušan Alimpijević očigledno da nije imao potreban autoritet i znanje da napravi atmosferu  i psihološki spremi ekipu koja se raspala na Kupu Koraća. Tada je Zvezda jedva dobila Borac u četvrtfinalu, pa FMP u polufinalu, da bi se raspali protiv Partizana na minus 25 u prvoj četvrtini.

VIDEO: Stefan Janković priča o čarkama sa igračima Partizana tokom derbija

Šamar sa Kupa Koraća je brzo zaboravljen i sve je okrenuto ka glavnom cilju osvajanju ABA lige. Prednost domaćeg terena je obezbeđena, ali onda izgubljen a odmah u prvom meču finala kada je Budućnost slavila.

Sa još dve pobede u Podgorici Đetići su pevajući otišli u Evroligu, a Zvezda u Evrokup. Nakon toga usledili su novi otkazi ovoga puta Enisu i Bjelici, a nakon lošeg starta u KLS ligi i treneru Dušanu Alimpijeviću.

Pokušao je , ali se nije snašao na klupi Zvezde: Dušan Alimpijević Foto: Buducnost VOLI

To je možda i malo razmrdalo ekipu pa su do kraja regularnog dela izborili prvo mesto i u polufinalu izbacili Partizan.

Gledajući realno, najslabija sezona Zvezde u poslednje četiri godine, ali istovetna sa 2013. kada je Radonjić preuzeo tim. Međutim, nisu samo rezultati ono što jedan tim treba da gleda. Već i stvaranje igrača. Može se reći da je ove sezone malo u prvi plan iskočio Ognjen Dobrić (23) i to je pozitivna stvar za sledeću sezonu.  Malo se odlaskom Bjelice razigrao I Janković, ali je to malo. Zvezda je morala i Jovanovića da izvuče maksimalno.

Da su imali bolji plan i organizaciju, ali i hrabrosti, mogli su da Aleksu Radanova (20) ove godine guraju i da sledeće godine imaju unikatnog plejmejkera od 2 metra kakvog nema Evropa. Naravno, ako je potencijal za to. Ako nije, onda ga ne treba svrstavati u neke igrače koji imaju perspektivu. Takođe i Borišu Simanića (20) za koga se pričao da je novi Toni Kukoč.

Zvezdina perspektiva za sledeću sezonu: Aleksa Radanov ( levo) Stefan Lazarević (u sredin) Boriša Simanić (desno)Foto: MN Press

Sve u svemu sezona je bila edukativna, ali je propuštena šansa da se razigraju neki igrači koji treba da čine kostur sledeće sezone. Ročesti i Feldin sigurno neće ostati, videćemo šta će biti sa Lesorom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzoni Granata

    31. maj 2018 | 15:22

    Da nam je igrao Dangubic u finalu osvojili bi Aba ligu. Za sledecu sezonu zadrzati Rocestia ako je moguce, a Feldinu i Lesoru se zahvaliti. Omic je dobar centar, bori se maksimalno, Delije treba to da razumeju i da podrze tim, jer bez Delija Zvezda je slabija 30%

  • Marko

    31. maj 2018 | 16:58

    Kako necemo, odlicna sezona ,u Evroligi očekivano bitno je da se igralo u eliti i da smo uzivali gledajucu je,u Aba ligi nismo imali srece u finalu a i kao da nismo dali maksimum, uostalom mora malo i neko drugi da osvaja, a Sampioni smo Srbije 200% 😜💪💪💪

  • 123

    31. maj 2018 | 17:49

    Najvece pojacanje je odlazak Alimpijevica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA