≫ 

Droga, nasilje, oružje, to sam gledao, to doživeo: Lebron Džejms gradi temelj za srećniju budućnost svog kraja (FOTO) (VIDEO)

Veliki košarkaš i humanista otvorio svoju školu u svom rodnom gradu Ekronu, za koji je izuzetno vezan

  • 0

Po mnogima najbolji košarkaš današnjice, novopečeni igrač Los Anđeles Lejkersa, Lebron Džejms, obajvio je video klip upućen javnosti u kojem je saopštio svoju želju u pogledu činjenja dobrog prema zajednici u kojoj je odrastao, svom rodnom gradu Ekronu u državi Ohajo.

- Sedeo sam i razmišljao prethodnih nekoliko nedelja i meseci o tome šta bi značilo da otvorim osnovnu školu. Veoma sam uzbuđen u vezi sa mogućnošću da u svom rodnom gradu otvorim školu, znajući ko će od toga imati najviše koristi - započeo je svoje obraćanje Lebron.

>>>Lebron Džejms otkrio svoju najveću želju u karijeri: Moći će da je ostvari tek za 5 godina (FOTO)

- Poznajem ovu decu praktično bolje nego što oni sami sebe poznaju. Hodao sam istim ulicama, vozio isti bicikl kao i oni, prošao sam kroz iste emocije kroz koje oni prolaze, dobre i loše, drogu, nasilje, oružje, sve što oni prolaze kao deca - ja sam upoznat - nastatvio je polularni Kralj.

- Uzimajući u obzir da sam u poziciji prilikom koje posedujem resurse, finansije, ljude, strukturu i grad oko mene - zašto da ne uradim ovako nešto. Zašto da ne nastavim da činim odlične stvari kada možeš da pomogneš sledećem Baraku ili Mišel Obami, Džej Ziju, Lebronu Džejmsu ili Sereni Vilijams - iskren je bio Lebron.

- Ovo je pomalo slatko-kisela situacija za mene, jer sa jedne strane sada imam novu školu koja se otvara u rodnom Ekronu i želim da budem potpuno u tome, dok sa druge strane prelazim u Los Anđeles. 

- Ovo je kao ostvarenje sna za mene. Odrastajući sam navijao za NFL tim Kaubojsa iz Dalasa, kao i za Čikago Bulse u košarci i Njujork Jenkije u bejzbolu, i na njih sam gledao kao na istorijske franšize. 

 

- Sada kada sam u timu u kojem sam partner sa legendarnim Medžikom Džonsonom, neko na koga sam se ugledao kao mali, želeći da delim pasove bez gledanja kao on, da u kontri pravim "šoutajm" poteze kao Medžik, kao da se sve zaokružilo mojim dolaskom Lejkerse, mislim da je dobar tajming sve - osvrnuo se Džejms na događaje u prethodnih par meseci. 

>>>Žalim što sam sinu dao svoje ime: Lebron Džejms kasno shvatio da je opteretio nasledinika

- Lejkersi su oduvek bili šampionska franšiza i to je ono što želimo da povratimo. Srećan sam zato što sam deo ove kulture, i nadam se da ćemo uspeti to da ostvarimo - završio je veliki košarkaš svoje izlaganje.

Inače, Lebron Džejms nije slučajno snimio ovu izjavu noseći na sebi trenerku Fudbaslkog kluba Liverpul. On je ujedno i jedan od deoničara slavnog engleskog tima, petostrukog prvaka Evrope, počevši od 2011. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA