Rekli su mu da nije za košarku, pa je otišao u planinu da se čeliči, a 10 godina kasnije postao je gospodar reketa i stigao u Partizan (VIDEO)

Džok Lendejl (23, 211 cm) je australijski centar koji je stigao kao pojačanje u Partizan, a njegov košarkaški put je neverovatan

  • 3

Džok Lendejl je četvrto pojačanje Partizana ovog leta! Nakon Zagorca, Nikolića i Pejdža, crno-beli tim je jači i za australijskog centra koji je tokom ovogodišnje NBA letnje lige igrao za Atlanta Houks, uz učinak od pet poena i 5,8 skokova po meču.

>>>Australijanac objasnio zašto je izabrao Partizan: Odatle se ide u NBA! (VIDEO)

Nastupajući za Univerzitet Sent Meris, Lendejl je tokom prošle sezone u proseku imao "dabl-dabl" učinak od 21,1 poena i 10,2 skokova, što mu je donelo priznanje za najboljeg igrača na zapadnoj obali, odnosno izbor u drugu najbolju petorku kompletne NCAA, što znači da je u Ol ameriken timu sezone od 10 igrača-

Novi centar Partizana NIS, rođen je 1995. godine i visok je 211 centimetara, a njegova priča je više nego zanimljiva.

Kada je imao 12 godina, rekli su mu da batali košarku jer nema veliku perspektivu. Štaviše, poslušao je trenere i dve godine nije trenirao basket. Za to vreme upisao je srednju školu Džilomg gramar akademiju, koja je poznata po brutalnim preživljavanjima učemika u divljini.

Tako je i mladi Džok bio godinu dana u kolibama u planini u kampu sa drugom decom. Živeli su u kolibama bez ikakve tehnologije, a za kraj su morai da istrče polumaraton uz planinu.

Foto: youtube.com

- Taj period mi je pomogao da se osamostalim i da očvrsnem - rekao je Džok za magazin The Athletic.

Kada je sišao sa planine posle godinu dana imao je skoro osam centimetara više u visini pa se ponovo oprobao u košarci. Nije uspeo da se izbori za tim Australije do 19 godina za Svetsko prvenstvo, ali je zato uspeo da prevari skaute američkog koledža Sent Meris koji uglavnom dovodi Australijance

Okupio je devet drugara na terenu i organizovao utakmicu, s tim da ti momci nisu bili košarkaši. Utakmica je delovala smešno, ali je Džok dominirao kao najbolji. Zato i skaut nije mogao da ga oceni jer su svi igrači bili od 170 cm pa je on dominirao.

Uspeo je da dobije poziv i da ode na koledž, ali je bio manje pokretan i nezgrapanpa se mučio prve dve sezone, a onda se desilo nešto neverovatno. Sazreo je, našao trenere i sam trenirao u australiji sa bokserima, sa atletičarima.

Vratio se u trećoj godini na koledž sa osam koligrama manje, a na prvom meču sezone NCAA lige dao je 33 poena. Zvezda je bila rođena.

Poslednju sezonu na Univerzitetu je završio sa 21, 1 poenom i 10,2 skoka, a uvršten je u prvih 10 igrača NCAA, i jedini od tih 10 nije izborio ugovor u NBA. Morao je da ode u Evropu, a prva destinacija mu je Partizan

- Moj san o NBA je još uvek aktuealan, ali nije loše igrati ni u Evropi nekoliko sezona i steći samopouzdanje. U partizanu su mi rekli da će se igra vrteti oko mene i da ću imati prostor za igru i napredak - rekao je Lendejl.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    1. avgust 2018 | 13:34

    Па били су у праву, чим је ту дошао.

  • ma smarate

    1. avgust 2018 | 16:22

    Sa glupostima i glupim pricama pokazqce jel zna da igra i toliko!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA