Zvezda povukla dres Rakočevića, pa ga dala Grku! Neverovatan propust kluba sa Malog Kalemegdana

Crveno-beli zaboravili da su pre pet godina učinili veliku čast bivšem igraču i legendi kluba, dali njegovu "osmicu" novom pojačanju Perperogluu

  • 55

Košarkaški klub Crvena zvezda polako kompletira tim za sledeću sezonu, poslednja akvizicija je poznati Grk Stratos Perperoglu, kome je dodeljen dres sa brojem osam, a njega je svojevremeno nosio bivši kapiten i legenda kluba Igor Rakočević.

>>> Zvezda potvrdila - Perperoglu je naš: Trostruki osvajač Evrolige zadužio crveno - beli dres!

Tu je baš po sredi čudna situacija, jer je upravo Rakočevićeva crveno-bela "osmica" povučena iz upotrebe kada se trostruki najbolji strelac Evrolige "penzionisao" pre pet godina, što automatski znači da se više nikome ne daje na korišćenje.

U Zvezdi su, pretpostavljamo, zaboravili na potez kojim su tada počastvovali legendu, o čemu svedoči i fotografija Perperoglua uz vest o njegovom dolasku, na kojoj je u crveno-belom dresu sa brojem osam, inače i njegovim zaštitnim znakom kroz karijeru.

Podsetimo se i izjave prvog čoveka kluba sa Malog Kalemegdana Nebojše Čovića u danu kada je Rakočević objavio povlačenje.

- Napravili smo takav dogovor da su svi njegovi dalji planovi vezani za Crvenu zvezdu. Dres sa brojem 8 se povlači iz upotrebe. Zajedno ćemo se dogovoriti oko tajminga spektakularne oproštajne utakmice i ceremonije kada bude došlo vreme za to. Igor je postizao fanstastične individualne rezultate prošle sezone. Zahvalan sam mu na svemu kroz šta smo prošli - rekao je, svojevremeno, predsednik Zvezde Nebojša Čović.

Ostaje pitanje da li je odluka o povlačenju "osmice" tada bila i zvanično prihvaćena od strane Skupštine kluba, i ako jeste, kako je dres uspeo da se vrati u upotrebu za narednu sezonu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lamine

    4. avgust 2018 | 10:10

    Pa šta je ovde sporno... zvezda je možda povukla dres sa brojem 8, ali ga FMP nije povukao, tako da je to sasvim ok i navijači zvezde ne bi trebalo da se uzbuđuju oko ovoga.

  • NA NOVOJ ADREEI

    4. avgust 2018 | 10:48

    Legenda kluba Rakočević😂😂 Bogdan mu 2013 da uput za bolnicu polse one trojke.Sta je osvojila ta legenda,bas me interesuje?

  • ccc

    4. avgust 2018 | 10:59

    Ovo nije Zvezda sad je fmp

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA