Čović i Simanić su igrači utakmice, ne Regland, ne Odžo: Tomić nahvalio partije srpskih košarkaša!

STrateg crveno-belih analizirao je meč sa Ulmom

  • 5

Košarkaši Crvene zvezde  svoj prvi ovosezonski meč u Evrokupu dobili su kao domaćini protiv ekipe Ulma sa 88:73 (28:21, 18:22, 16:16, 26:14)

>>> Tomić uspeo da probudi Zvezdu: Crveno-beli se mučili pa razbili Ulm na otvaranju Evrokupa! (FOTO)

Posle meča, trener crveno-belih Milan Tomić nije imao nikakvu dilemu ko je bio ključni igrač, odnosno igrači.

- Boriša Simanić je bio ključni igrač i u odbrani i u napadu i dao je energije koliko je trebalo da bi se dobilo. Majkl Odžo je odigrao dobro, kao i sve ove utakmice do sada. Ja kao njegov trener mogu samo da mu čestitam na ovoj partiji.

- Za mene su dva ključna igrača bili Boriša i Filip (Čović), a ne Regland, Perperoglu ili Odžo, koji su davali mnogo poena. I oni su doprineli, ali nisu bili ključni - rekao je Tomić i dodao:

VIDEO: Tomić o novoj sezoni, očekivanjima i ciljevima KK Crvena zvezda

- Bilo je teško, kao što smo očekivali. Znamo da smo igrali protiv vrlo dobrog tima, koji ima dobre kontre i dobro se kreće. Otežali su nam život, ali sam zadovoljan mojim timom kako smo završili utakmicu. Gradili smo pobedu 40 minuta. Ovako moramo da igramo, niko ne pobeđuje u prvoj ili drugoj četvrtini, mora da se gleda rezultat u poslednjoj deonici.

O oscilacijama tokom utakmice, strateg Zvezde je rekao da su one u ovoj fazi sezone potpuno očekivane.

- Ne može jedna utakmica da se odigrao u istom ritmu 40 minuta u ovom trenutku. Sad smo u oktobru mesecu, a igrali smo protiv dobrih timova. Bilo je oscilacija, to je normalno. Moj posao je da se gradi igra.

Cirbes nije imao svoje veče; Foto: MN Press

Trener Zvezde priznao je da Majk Cirbes nije bio dobar, ali nije mu ništa zamerio.

- Cirbes nije odigrao dobro, a naš posao je da ga vratim, da ga podržim i da se vrati. Najgore bi bilo da sad ide nešto negativno, samo pozitivno. Od početka do kraja sezone u Zvezdi mora da bude pozitivno, bar sa moje strane - rekao je trener.

Pooceni Tomića, Boriša SImanić i FIlip Čović bili su igrači utakmice; Foto: MN Press

Tomić je istakao da crveno-beli imaju mnogo prostora za napredak, kao i to da mladi igrali moraju da se razvijaju kroz ove mečeve.

- Nisam bio nezadovoljan utakmicom protiv Cibone kvalitetom košarke, kako su odigrali, bio sam nezadovoljan odnosom prema košarci. Danas je bila sasvim druga slika i to je bilo u redu. Zvezda mora i može dosta da napreduje. Imamo mnogo mladih igrača i treba da se veruje u njih. Kao što je Boriša, on je danas ušao u kriznom momentu i bio ključan, to je veliki napredak za njega", rekao je Milan Tomić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • кк цз

    2. oktobar 2018 | 23:05

    Е па нека вала...браво Томићу...драго ми за Симана баш...само настави тако с њим и биће он играчина....

  • Milan

    3. oktobar 2018 | 08:02

    Sto placamo Keselja dve godine da sedi na tribinama????

  • Desha

    3. oktobar 2018 | 09:08

    Mi smo izgleda gledali različite utakmice.....Pa Simanić je igrao desetak minuta kao i Čović....! Odžo je pokidao! Bravo. A Cirbija žulja tetovaža ,zato podbacuje,...nigde ga nema!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA