≫ 

Novi poraz Partizana, Francuzi prejaki za crno-bele (FOTO) (VIDEO)

Asvel odigrao sjajan meč, Stefan Janković na debiju postigao 11 poena za Beograđane

  • 29

Košarkaši Partizana pretrpeli su četvrti uzastopni poraz, posle Mornara, Valensije i Krke, ekipu Nenada Čanka pobedio je i nadigrao lider francuskog prvenstva Asvel 89:78, uz dominantnu partiju od početka do kraja meča u "Pioniru".

Za crno-bele je debitovao Stefan Janković, koji je odigrao solidno na debiju pred Grobarima, meč je završio sa 11 poena, ali je ponovio svoju boljku iz prethodne sezone u Zvezdi, a to su brzi prekršaji, pa je dobar deo meča morao da presedi na klupi.

>>> Grobari dočekali Jankovića kao u transu, pa se obrušili na Nebojšu Čovića (VIDEO)

Kod gostiju, koji su u svim segmentima igre nadvisili Partizan, briljirao je reprezentativac Francuske Čarls Kauidi sa 21 poenom, Amine Noua je dodao 14, Erik Bakner je imao 12, Mantas Kalnietis je upisao 11...

Nije u sastavu domaćeg tima bilo rovitog Zagorca, ali ni igrača da povuče i pokrene ekipu, tek sporadično su svoje role imali Pejdž (11p), Marinković (11p), Lendejl (12), Janković (11), Gagić (10), no malo je to bilo da se uradi nešto više protiv sjajno organizovanog tima kakav je Asvel.

Partizan - Asvel 78:89 (20:26, 17:22, 17:19, 24:22)

PARTIZAN: Pejdž 11 (6sk, 4as), Si 6, Aranitović -, Marinković 11, Gegić 4, Veličković -, Pecarski -, Gavrilović 2, Janković 11, Lendejl 12 (6sk, 3as), Gagić 10 (6sk, 4as), Nikolić 11.

ASVEL: Maledon 4, Sloter 8, Kalnijetis 11 (10as), Galiju -, Nua 14, Sou -, Bilan 7, Nelson 6 (5sk, 3as), Bakner 12, Lajti 6, Briki -, Kaudi 21 (5sk).

Foto: MN Press

Bio je ovo treći Partizanov poraz, a Asvelu treća pobeda, pa su se sada izdvojila tri tima u grupi C, uz Asvel, tu su Valensija i Zenit koji će, izvesno, voditi glavnu reč.

Od starta se videla velika razlika u kvalitetu dva tima, u organizaciji napada pre svega, selekciji šuteva i preciznosti istih, ali je prevagu na stranu Francuza odnela i njihova agresivnija odbrana u svakom momentu, pre svih na spoljnu liniju Beograđana.

Gosti su već u povoju meča i rezultatski materijalizovali bolju igru u polju, prednost je konstantno bila na njihovoj strani, uz tek sporadične nalete Partizana, kao što je bila Jankovićeva u početku poslednje četvrtine kada je sam kreirao seriju 7:0.

Međutim, i tada, i svaki put na svaki jači udar Partizana, igrači Asvela imali su pravi odgovor. Smirenom igrom napred, uvek pronalazeći prava rešenja, sa mnogo kombinatorike i taktičke zrelosti, pronalazili su put do koša, što se ne može reći za crno-bele koji su se često mučili u napadu, traćili vreme greškama, lošim izborom šuteva...

Foto: MN Press

Lako su gosti akumulirali deset poena prednosti, još u drugoj četvrtini, a još lakše održavali tu razliku, koja je u par navrata išla i do 13-14 razlike.

Navijači su i ovog puta bili Partizanov "šesti igrač", ali u igri crno-belih mnogo toga nije štimalo pa ni huk sa tribina nije imao pravog efekta na energiju kod igrača. Pokušavao je Gagić u pojedinim momentima da to popravi pojačanom agresivnošću u odbrani, taj impuls je brzo slabio sa svakim novim poenima Francuza, pa je poraz bio "na vidiku" već u trećoj četvrtini.

Gosti su priveli meč mirno do kraja, pokazali klasu i snagu sa kojom crno-beli nisu ovog puta mogli da se nose.

Najefektnije od Partizana protiv Asvela: Bandža Si visi na obruču Foto: MN Press

Ambijent u Pioniru na utakmici Partizan - Asvel

Stefan Janković u crno-belom ruhu Foto: MN Press

VIDEO: Pogledajte prvo pojavljivanje Stefana Jankovića pred navijačima Partizana ucrno-belom dresu

Evrokup, 4. kolo

Partizan - Asvel 78:89

Trento - Turk Telekom

Sreda

Zenit - Valensija 19

TABELA: Valensija 3-0, Asvel 3-1, Zenit 2-1, Partizan 1-3, Trento 1-2, Turk Telekom 0-3

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor Grobar

    23. oktobar 2018 | 21:24

    Bice bolje crno beli. Napred Partizan volim Partizan.

  • Nikolaks

    23. oktobar 2018 | 19:53

    Dobar je rvac Jankovic samo 3 licne za 9min bez namerne i tehnicke...velika buducnost kluba....a Pecarskog, Tankosica i ostale pod hitno oterati

  • Draz79

    23. oktobar 2018 | 19:39

    A gde je Jankovic?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA