≫ 

Čanak posle četiri uzastopna poraza: Mladi smo, biće bolje kad se kompletiramo...

Nije prijatna situacija po trenera crno-belih

  • 20

Poraz od Asvela u 4. rundi Evrokupa bio je košarkašima Partizana četvrti u nizu, posle Mornara, Valensije i Krke, pa je trener Nenad Čanak u nimalo prijatnoj situaciji pred nastavak sezone.

Francuski tim jednostavno nije bio "za vađenje" posle skorašnjih kikseva crno-belih, pre svih u ABA ligi, pokazali su gosti da su daleko bolji u ovom trenutku, a Partizanu ostaje da konsoliduje redove i reaguje na najbolji način.

>>> Novi poraz Partizana, Francuzi prejaki za crno-bele (FOTO) (VIDEO)

Trener Partizana smatra da su neuspesi u prethodnim duelima negativno uticali na samopouzdanje ekipe, ali da to nije bilo presudno za poraz od Asvela.

Sigurno da psihološki ovi porazi nisu pomogli. Odigrali smo previše mekano u odbrani od lou-posta, to nisu bile kretnje, već uvaljivanje, korišćenje fizičke snage, tu su napravili prednost. Psihologija nije na našoj strani u ovom momentu. Ali, ipak smo igrali protiv vrlo kvalitetne ekipe.

Još je početak sezone, mnoge stvari se mogu ispraviti u hodu, ekipa vratiti na pobednički kolosek...

- U petak je nova utakmica. Sve je ovo iza nas. Što se tiče Evrokupa naš je cilj da prođemo grupu, i dalje smo konkurentni, u ABA smo napravili veliki kiks u Novom Mestu, ali mislim da, kada se kompletiramo konačno, da ćemo ispraviti kiks iz Novog Mesta.

Zadovoljan je Čanak kako se novajlija Stefan Janković pokazao na debiju.

- Janković je igrao i više nego što je bilo očekivano, pokazao je kvalitet za koji smo znali da ga ima. Sa 210cm na poziciji četiri, mobilan, a atletski veoma sposoban, davaće nam još više nego sada. Braun treba da stigne u sredu, smatramo da će biti pojačanje, da će doprineti da ostvarimo ciljeve.

Skenirao je Čanak uzroke poraza od Asvela, podvukao odbranu kao ključ uspeha gostiju, segment igre koji trenutno nije na najvišem nivou kod Partizana.

- Kada budemo igrali mnogo čvršće u odbrani, prekinuće se i serija poraza. Nema skrivanja, demagogije, realno je veliki kiks u Novom Mestu. Ali, smatramo da imamo prostora. Utakmice u Valensiji i protiv Asvela. Jednostavno, mladi smo, kada imaš problem u masi i kilaži, kada primaš lake poene, nemaš ni sigurnost u napadu. Onda primiš 50 poena kod kuće od Asvela. Kada se kompletiramo, nadam se da će biti bolje - rekao je Čanak i dodao da. što se povrede Zagorca tiče (zadnja loža), neće izlaziti na teren dok ne bude "skroz spreman".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ekica

    23. oktobar 2018 | 22:57

    Zajebavaš li ti to...

  • Delije NK

    23. oktobar 2018 | 23:03

    Haahah dobar si, ipak ste vi mladi treba imati razumijevanja !!!

  • Zvezdan

    24. oktobar 2018 | 09:03

    Kao navijac Zvezda moram reci, da je super sto vam je Canak trener! Pojma on nema! Partizan ima fantasticnu ekipu! Stranci vam uopste nisu potrebni! Treba trener koji zna da stvori i vodi ekipu. Sa Cankom od napetka nema ama bas nista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA