≫ 

Partizan u Areni posle četiri godine, da li je vreme da Grobari sad napune tribine?

Prema najavama, očekuje se da utakmici sa Zadrom prisustvuje oko 7,500 navijača Partizana, ali sada je prilika da ih dođe i više jer mesta ima

  • 19
KK Partizan Arena Foto: MN Press

Košarkaši Partizana utakmicom  5. kola sa Zadrom nastavljaju takmičenje u Aba ligi, a glavni cilj je da se posle 4 uzastopna poraza, pobedom prekine "crni niz".

Crno-beli, zbog zauzetosti dvorane "Aleksandar Nikolić", Zadrane dočekuje u Areni, gde se vraćaju prvi put posle četiri i po godine, što je odlična prilika za navijače da napune halu i daju podršku mladom timu Nenada Čanka.

Ne računajući Evroligu, u kojoj je klub imao velike pobede, crno-beli su samo tri puta do sada igrali regionalno takmičenje u najvećoj hali na Balkanu.

Zanimljivo, prvi put odigran je derbi sa Zvezdom 2009. godine, pred 10.750 ljudi u polufinalu fajnal-fora i dan kasnije, u finalu sa Cibonom, kojem je prisustvovalo 13.328 navijača.

Ipak, najupečatljiviji nastup u Areni je onaj iz 2014. godine, protiv Cedevite, kada je Nolan Smit neverovatnom trojkom, pred 14.120 navijača, naneo jedan od težih poraza crno-belima.

Prateći ovu statistiku, na svakoj sledećoj utakmici sve je više i više grobara dolazilo da podrži klub, pa bi bilo lepo, smatraju u Humskoj, da tako bude i u petak od 21 sat kada počinje meč.

Crno-beli su jači za Stefana Jankovića; Foto: MN Press

KAD ĆE DA DOĐU, AKO NE SAD?

Razlog više za dolazak velikog broja navijača, je taj što je mladom timu, sastavljenom od igrača projektovanih da donose rezultat "na duže staze", neophodan "vetar u leđa" sa tribina, naročito jer većina igrača nastupa u Areni prvi put. Tako će morati, iako zvanično igraju na domaćem terenu, da se ekspresno naviknu na parket, koševe, novu halu, i sve ono što se razlikuje u odnosu na popularni Pionir.

U klubu računaju na veliki broj navijača sa godišnjim kartama, njih oko 3.500, ali i na sve one koji će po pristupačnoj ceni od 300 dinara poželeti da bodre klub za koji navijaju. Osim toga, petak je, subota je uglavnom ne radna, pa se može i ostati kasno.

Mnogi navijači postavili su pitanje: Kada, ako ne sada? I, gledano iz njihovog ugla, zaista jeste tako. Baš zato, prema najavama, se i očekuje barem 7.500 grobara na tribinama.

VIDEO: Ostoja Mijailović o Evroligi, navijačima i prelasku igrača Partizana u Zvezdu

Crno beli su doživeli 4 poraza u nizu, ali, klub su pojačali Stefan Janković i Entoni Braun, čiji dolasci potvrđuju želju da se izađe iz krize i "napadne ABA liga", kako je predsednik kluba Ostoja Mijailović najavio na početku sezone.

Meč sa Zadrom, mogao da predstavlja prekretnicu za klub. Prekid serije poraza, smirio bi strasti i dao dodatni podstrek igračima, navijačima i svima u klubu, dok bi eventualni poraz, možda, samo otvorio niz pitanja, o kojima, barem za sada niko ne želi da razmišlja.

Da podsetimo, utakmica ABA lige između Partizana i Zadra igra se u petak od 21 sat u Štark Areni.

Panatinaikos je u seriji, daje mnogo poena, a večeras mu u goste stiže Žalgiris. Kvota da će Grci slaviti s više od 6,5 poena razlike je 1,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Panatinaikos - Žalgiris.

Posle nekoliko godina Partizan se vraća u Arenu i to protiv najslabijeg tima u ABA ligi Zadra. Vreme je da se prekine serija poraza, a kvota da će crno-beli pobediti s više od 10,5 poena razlike je 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Zadar.

Kingsi s Bogdanovićem i Bjelicom počeli su sezonu bolje od očekivanog, a kvota da će večeras slaviti protiv Vašingtona je 2,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Sakramento - Vašington.

VIDEO: Stefan Janković posle debija za Partizan: Svašta sam prošao u životu, meni je Srbija iznad svega

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA