≫ 

Pet opcija za novi klub Miloša Teodosića u Evropi: Da li je i Zvezda jedna od njih?

Srpski plejmejker nema baš mnogo izbora kada je u pitanju budući klub po povratku iz NBA

  • 7

Da li na pauzi pred ol star meč ili na kraju sezone - još se ne zna, ali je sigurno da će Miloš Teodosić 2019. godine zaigrati ponovo u Evropi.

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije je i sam potvrdio da se nije navikao u NBA ligi i da je vreme za povratak, a mala minutaža koju ima u Los Anđeles Klipersima samo još više ga ''tera'' nazad.

On je na osam utakmica ove sezone prosečno upisao 10.3 minute u igri uz 2.9 poena po meč, 1.8 skokova i 2.3 asistencije. Premalo, nema šta! A svi znamo da Teo može više...

Tu njegovu magiju navijači širom Evrope će vrlo brzo moći ponovo da gledaju, mada se većina njih pita u kom klubu će Srbin završiti posle NBA lige. To se pogotovo pitaju navijači Crvene zvezde čiji je Teo veliki navijač.

Crveno-beli su jedan od opcija, a ukupno ih je pet.

OLIMPIJAKOS ILI PANATINAIKOS

Foto: Marko Todorović

Teodosić je crveno-beli dres tima iz Pireja nosio četiri sezone, od 2007. do 2011. godine. Dakle, pre nego što je otišao u CSKA iz Moksve.

Prema informacijama iz Grčke, Teo se pominje kao realna opcija i zamena za Vasilisa Spanulisa, odnosno kao igrača koji će nositi igru tima iz Pireja u eri posle pomenutog Spanulisa.

Zanimljivo, grčki mediji prenose i interesovanje Panatinaikosa koji želi da upari Srbina sa Nikom Kalatesom. Međutim, PAO je manje realna opcija od Olimpijakosa.

PUT U ISTANBUL

Printskrin: Instagram/milosteodosic4

Čini se da je Fenerbahče jedan od dva kluba koji bi mogli da isprate finansijske prohteve (drugi je CSKA) Miloša teodosića koji ima nešto preko šest miliona dolara godišnja primanja u Klipersima.

Željko Obradović je Tea želeo da dovede i letos, ali su Klipersi aktivirali klauzulu iz CSKA i odveli ga ''preko bare.''

Izvesno je da Žoc želi da ''zameni'' Kostasa Slukasa na kog se u četvrtak veče izdrao tokom meča sa Makabijem. Naravno, Teo je idealno rešenje.

POVRATAK U CSKA

Teo u tazgovoru za nekadašnjim trenerom iz CSKA Itudisom Foto: Marko Todorović

Kao što smo već pomenuli, CSKA je jedini klub uz Fener koji iole može da plati Teodosića.

Srbin je šest godina nosio dres Armejaca i uspeo je da osvoji toliko čekanu Evroligu. Uživa veliko poštovanje vlasnika tima Andreja Vatutina i poznato je da su za Tea vrata CSKA uvek otvorena.

- Proveo sam šest, neverovatnih, fantastičnih godina u Moskvi. Ostavljam tamo deo svog srca. Imao sam mnogo sreće da stvorim mnogo prijatelja u Moskvi i da osetim mnogo ljubavi i podrške od navijača. Ekipa CSKA pustila me je da rastem kao igrač, da pokažem svoje veštine, aosvojim titule i da ispunim snove. Želeo bih da se zahvalim svim svojim sjajnim saigračima, trenerima i ljudima u klubu i radujem se što ćemo se opet sresti - rekao je Teodosić po odlasku iz Moksve.

Osim te Evrolige, Teodosić je osvojio i šest titula u VTB ligi. Moskovljane je napustio kao zvanično treći igrač na listi najboljih asistenata Evrolige u istoriji sa 1.126 asistencija i drugi na listi trojkaša (1.253). Za Armejce je odigrao 322 meča, uz prosečan učinak od 12,5 poena i 5,4 asistencije.

BARSELONA

Foto: Marko Todorović

Posle odlaska Huana Karlosa Navara u penziju, Barsa traži novog lidera tima. A to bi vrlo lkao mogaod a bude Teodosić. Katalonci možda nemaju para kao Fener ili CSKA, ali imaju velike ambicije.

Pominje se da će Šarunas Jasikevičijus napokon na leto preuzeti tim od Svetislava Pešića, kao i da je Teodosić jedna od njegovih želja.

CRVENA ZVEZDA

Teodosić na severu Marakane, u društvu Gurovića, Miličića, Aleksandrova i Mileta Ilića Foto: MN Press

Naravno, Zvezda je uvek opcija kada je u pitanju Miloš Teodosić. Možda i najbolja ukoliko Teo napokon želi da ostvari ono što je rekao.

A to je želja da kao igrač u punoj snazi obuče crveno-beli dres, a ne kao ''penzioner.''

- Sigurno da bih voleo ali ne znam da li će biti izvodljivo i da li će biti mogućnosti. Ne želim da dolazim u Zvezdu kao istrošen igrač koji neće imati šta da ponudi svom timu - rekao je Teodosić svojevremeno.

Zvezda bi možda bila i najbolje rešenje ako Teodosić odluči da se početkom 2019. vrati u Evropu. Mogao bi sa crveno-belima da napadne Evrokup, kao i tutule u ABA i Super ligi.

Definitivno bi ispunio svoju veliku želju, ali i kupio mesto među legendama kluba. Pazite, doći direktno iz NBA ne bi bila mala stvar.

Mijailović: Da imam para doveo bih Teodosića u Partizan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • shamo

    24. novembar 2018 | 14:54

    Nece on pre isteka ugovora doci u evropu,dzabe lozite narod...

  • 13ratnik

    24. novembar 2018 | 15:39

    Cuj ovo,ljudi zene odlucuju ne muskarci,znaci da postoji Italija prva opcija odmah,pa moze i grcka turska,da se prica kako zena zivi u velegradu ali sto blize Srbiji da bi je stalno slikali sa aerodroma,posto u USaA nije to slucaj...

  • Mane

    24. novembar 2018 | 16:46

    Teodosic je napravio gresku presao je kasno nije u tim godinama da bi pruzao dobre partije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA