≫ 

Kešeljev šou u Novom Mestu, Zvezda pokazala moć za 14. pobedu u ABA ligi! (VIDEO) (FOTO)

Savršena partija lidera regionalnog takmičenja u Sloveniji, Marko pogodio šest trojki iz sedam šuteva!

  • 11

Košarkaši Crvene zvezde perfektno su startovali u novoj godini, savladan je Limož u prvom kolu Top 16 faze Evrokupa, a tim Milana Tomića bio je još dominantniji u Novom Mestu gde je "pala" Krka sa više nego ubedljivih 96:66.

Dominirao je opet Marko Kešelj, odigrao je bivši reprezentativac Srbije najbolju partiju od povratka u klub, garnirao je sa 20 poena i šutem za tri 6/7.

Sjajan je bio i Boriša Simanić sa 17 poena, potvrdio veliki uspon pred nova tri gostovanja u Evrokupu i ABA ligi protiv Unikahe, Igokee i Valensije.

Pogledajte i jedan od najatraktivnijih poteza sa utakmice u režiji Boriše Simanića i Džoa Reglenda.

Krka - Crvena zvezda 66:96 (13:22, 18:30, 23:17, 12:27)

KRKA: Jančar 5, Marineli 5, Škedelj 7, Osolnik 2, Bratož, Stipančec, Cinac 5, Đapa, Fifolt 2, Balažič 13, Lalić 12, Lapornik 10.

CRVENA ZVEZDA: Reglend 8, 8as, Čović 11, 8as, Kešelj 20, Perperoglu 11, Davidovac 2, Lazić 3, Beron 9, Dobrić 8, Ristić 1, Simanić 17, Cirbes 3, Odžo 3

Davidovac završava akciju u reketu Krke Foto: Krka/Drago Perko/kosarka.si

Na mestu gde je nedavno šampion ABA lige Budućnost položila oružje, pre toga i Partizan, Zvezda je demonstrirala moć i pokazala zbog čega je u ovom trenutku "za koplje" ispred svih u regionalnom takmičenju. Bio je ovo još jedan meč od starta sezone u kom je Tomićev tim pitanje pobednika rešio daleko pre završnice meča.

Najveći dobitak u ova dva meča u novoj godini definitivno je, uz Borišu Simanića i Filipa Čovića, preporođeni Marko Kešelj sa kojima su crveno-beli dobili dodatnu "napadačku širinu" pred nastavak sezone i odlučujuće mečeve. 

Pokazao je Simanić i u hali "Leon Štukelj" deo raskošnog talenta koji prikazuje sada već redovno, sa dve vezane trojke u povoju meča najavio je brzi rezultatski beg gostiju, koji su već do poluvremena imali +20 u rukama.

Ostatak meča protekao je u upadljivom rutiniranju rivala, pa je Tomić imao luksuz da "lepu" minutažu ukaže gotovo svim igračima, a oni su je mahom svi i iskoristili.

Dobriću je takođe prijalo ovo gostovanje da "namesti nišan" posle kratke pauze - ubacio je brze dve trojke u trećoj četvrtini, uz sjajan doprinos Reglenda i Čovića u organizaciji i kreaciji napada.

Oba Zvezdna pleja upisala su po osam asistencija, Amerikanac uz to i osam poena, dok je Filip dodao 11.

Džo Reglend poentira pored igrača Krke Foto: Krka/Drago Perko/kosarka.si

Bez ikakvih trzavica priveli su Beograđani meč kraju, uz autoritativnu kontrolu na terenu gde je postojao samo jedan tim.

Vredi reći da je Zvezda šuterski bila na visokom nivou, 14 trojki iz 25 šuteva pogodili su gosti čime su obesmislili svaku defanzivnu markaciju protivnika.

Naredna stanica za lidera ABA lige je Andaluzija i meč sa Unikahom u Evrokupu.

Pogledajte i neke od najatraktivnijih poteza sa utakmice.

ABA liga, 14. kolo

Krka - Crvena zvezda 66:96

Cibona - FMP 90:71

Zadar - Olimpija 20

Subota

Partizan - Mornar 19

Mega - Cibona 21

Nedelja

Budućnost - Igokea 17

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    4. januar 2019 | 18:13

    Поред победе Звезде, веома је битно да и ФМП победи вечерас како би се умешао за то четврто место. Важност тога је још једно "саплитање" јсд-а и још једно њихово 5-о место и Континуитет њиховог неучествовања у завршници...

  • Mareee

    4. januar 2019 | 20:22

    Kešelj je ne tako davno bio treći strelac naše reprezentacije,drugi trojkaš svetskog prvenstva...Ako smo takvog igrača probudili Zvezda je neočekivano dobila ogromno pojačanje,tj ogromna dva pojačanja ako računamo i Simanića koji ne staje.

  • КК цз

    4. januar 2019 | 20:12

    Томићу свака част...ау шта човек уради с Кешељем и Симанићем...а и с већином осталих...да не урекнем, што би се рекло, али ово је машина...Томићева машина....свака част нема шта....браво....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA