Otkriveno koliko iznose budžeti timova iz Evrolige: Budućnost je ubedljivo na poslednjem mestu, ali i dalje ima više nego Zvezda (FOTO)

Podgoričani su čak 800.000 evra u plusu u odnosu na budžet koji su crveno-beli imali u EL prethodne sezone

  • 1

Specijalizovani francuski košarkaški magazin ''Basket-mag.com'' objavio je koliko iznose budžeti timova u Evroligi za ovu sezonu!

Ovaj list je detaljno obradio ovu temu i došao do zaključka na osnovu podataka koji su dobili od 15 različitih izvora.

Real iz Madrida je na prvom mestu sa 42 miliona evra po sezoni, od čega 31 milion odlazi na plate igrača.Braselona i CSKA su odmah iza sa po 36 miliona, dok je Fenerbahče na 4. mestu sa budžetom od 30 miliona.

Budućnost iz Podgorice je ubedljivo na poslednjem mestu sa 5.8 miliona od čega 3.5 ide na plate igrača. Ipak, to je za 800.000 više u odnosu na onaj budžet koji je imala Crvena zvezda prethodne sezone.

- Crvena zvezda nema mogućnost da uđe u prevelike ugovore. Budžet će bitioko pet miliona evra. A za igrače i prvi tim oko 2,5 i 2,7 miliona. Još uvek nismo zatvorili ekipu i ne mogu da kažem preciznije cifre. Ali, kretaće se u okvirima u kojima sam rekao - rekao je Čović u avgustu 2017. godine.

Printskrin: basket-mag.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragan pg

    10. januar 2019 | 17:56

    Objavite koliki je bio budzet partizana za vrijeme igranja EL

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA