≫ 

Grobari zaslužili Top 8, mi ne: Trinkijeri brutalno iskren posle eliminacije Partizana iz Evrope (VIDEO)

Italijanski trener realan u oceni kompletnog utiska učešća crno-belih u Evrokupu

  • 21

Partizanu je, kao i Zvezdi veče pre, presudila jedna lopta, jedan šut, za opstanak u Evrokupu. 

Crno-beli su poraženi od Ritasa u grotlu "Pionira" i oprostili se od daljeg učešća u drugorangiranom evropskom takmičenju, pa će duel sa Albom u Berlinu biti samo stvar prestiža.

Beograđani posle pet kola imaju skor 2-3, Ritas je sad na 2-3, koliko ima i Monako, dok je Alba sa 4-1 učinkom prva prošla dalje.

Trener Partizana Andrea Trinkijeri u jednoj misli je sumirao igre svog tima u Evropi ove sezone - nismo zaslužili da se plasiramo dalje!

- Čestitke Ritasu, bila je ovo teška utakmica ko što smo i očekivali. Sjajna atmosfera je bila, oni su bolji, nama se u poslednjoj četvrtini otvorila mogućnosti da "okrenemo" meč pošto smo poveli jedan poen, ali nismo uspeli da odbranimo posed 2.7 sekundi pre kraja - kad ne umete da odbranite napad na 2.7 sekundi, onda i ne zaslužujete da pobedite - bili su prvi utisci koje je izneo Italijan.

Na pitanje šta su bili glavni uzroci poraza, Trinkijeri je odgovorio:

- Ovo je zemlja košarke, jel da? To ja znam jako dobro i to mi je svaki dan jasno. Vi radite vaš posao, ja pokušavam moj, neki put je to dobro, neki put tako-tako - rekao je Italijan,  pa nastavio:

- Nismo zaslužili top 8, to je realnost. Nismo ni u Monaku obranili slične situacije kao večeras. To je naš veliki nedostatak, pshihologija, no trudili smo se. Ali kada u dve iste situacije ne umemo napraviti prave stvari na terenu, ni ne zaslužujemo ići dalje. Večeras mi je jasno ko je spreman za Top 8 - to su naši navijači, mi nismo.

Pominjao je i karakter Trinkijeri, srce, borbu, ne samo kvalitet kao faktor za pobedu.

- To ne kažem jer sam ljut, besan, to mi je izazov da budem bolji. Počeli smo kako smo počeli. Košarka je nekad šah, nekad telo, a nekad skupa. Danas srce, mu*a... Žao mi je zbog podrške, naši navijačli su spremni za sve. I sad dolazi ono teško, jer lako je sad upirati prstom ko je kriv, a ko manje kriv. Ako je ova insititucija nešto posebno, ova utakmica će biti tačka preokreta. Za sve nas - igrače, trenere, klub, navijače, svi zajedno dišemo isti vazduh.

Da li je imperativ pobede učinio svoje, glasilo je pitanje na koje je Trinkijeri dao sledeći odgovor.

- Znaš šta se mora u životu - umreti, ali što kasnije to bolje - nasmejao je novinare Italijan, pa uozbiljio priču.

-  Imperativ je za ovu ekipu da svaki dan nosi dres ponosno. Svaki dan - to je jedini imperativ! Inače ćemo napraviti zlo. Ako tražiš krivca - evo me, nema problema. Imperativ nije reč koja odgovara ovom trenutku. Imperativ je da nađem tri rečenice za igrače sutra na treningu. Mi sutra imamo trening, znate.

Trinkijeri je objasnio da je Rade Zagorac ostao na klupi u drugom delu meča zbog nove povrede, dok je Nikola Janković presedeo čitav meč iz nekih drugih razloga.

VIDEO: Grobari ovacijama pozdravljaju Dejana Bodirogu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skorpion

    30. januar 2019 | 23:14

    Trinki nije precizirao koja frakcija "grobara" je zasluzila da ide dalje.

  • Titty Mcboob

    30. januar 2019 | 23:05

    Polako, polako idemo napred i ovo je uspeh za sada ali je ocigledno klub se uzdize polako I doci cemo na svoje mesto

  • Zvezda

    30. januar 2019 | 23:35

    Za pare koje mu dajete i fudbal treba da vas nuci a on vas zeza i pravi se da mu je zao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA