≫ 

Željko Obradović je veliki kao Fil Džekson, Pet Rajli, kao svi oni! Trener Panatinaikosa pohvalio srpsku legendu

Velika pohvala za Žoca

  • 3

Pet Rajli je prvo kao trener, a onda skorijih godina i kao menadžer osvojio sedam NBA titula, Fil Džekson je kao trener sa Bulsima i Lejkersima poosvajao ukupno 11 prstenova, a mnogi se u Evropi i dalje pitaju kako bi Željko Obradović prošao u NBA.

Svi znamo za njegove trofejne godine sa Panatinaikosom (pet Evroliga), činjenicu da je osvojio isto takmičenje i sa Partizanom, Realom, Huventudom i Fenerbahčeom, te da trofeja ima kao "salate"

Ako se nešto drastično ne zaokrene, uvek ćemo se pitati kako bi se Žoc "merio" sa ostalim trenerskim NBA velikanima, ali trener Panatinaikosa Rik Pitino misli da ima odgovor na to pitanje.

- Moji timovi su igrali protiv mnogih trenera, velikih koledž imena i sada protiv Željka Obradovića. Njega smeštam tamo gde su najveći. Bilo da je Pet Rajli, Fil Džekson, Kouč Kej (Majk Kžiževski). On je dobar kao svi oni, jer sve što njegovi timovi rade je jasna osnova košarke. To je ono što trenera čini velikim - rekao je Pitino za Evroliga TV

Obradović zbog svojih dostignuća još i pre šezdesete godine života nosi epitet najvećeg evropskog trenera svih vremena jer pored Evroliga ima i pet Saporta kupova i više titula u domaćim prvenstvima.

VIDEO - Željko Obradović dočekan gromoglasnim aplauzom u Podgorici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    8. februar 2019 | 19:49

    Jedino garaganima ne valja... Žoc legenda...

  • Nenad

    10. februar 2019 | 10:01

    Pa nisu ti pomenuti iz NBA mozda sa izuzetkom Rajlija ni do kolena Zocu , Duletu Vujosevicu, Radonjicu, Dudi Ivkoicu, Tanjevicu ma nikom od te plejade najboljih trenera nasih. Fil Dzekson je uzeo 6 titula sa Cikagom i 3 sa LA dok je u Cikagu igrao najveci svih vremena MJ uz maestra Pipena ( sa kojim sa par puta kafu popio ) a u LA tada igrase Sak i Kobe Brajant i tezak mu bio posao , pa to je mogao svako sa ulice da uzme . Bas kao i onaj Janez Drvaric iz Cibone dok je tamo igrao DRazen , verovatno najbolji beli igrac ikada . Zeljko je za svetlosnu godinu iznad svakog trenera u NBA do kolena mu nisu .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA