≫ 

Kako je Dule Vujošević naterao igrače Partizana da ostanu na postolju i aplaudiraju Zvezdi: Ovaj snimak je ponovo aktuelan (VIDEO)

Gest legendarnog trenera crno-belih ponovo je aktuelan posle Zvezdinog bežanja sa postolja

  • 97

Veliki skandal dogodio se na finalu Kupa u Nišu, gde su košarkaši Crvene zvezde odbili da prime medalju i otišli su revoltirani sa postolja pre nego što je proglašen novi osvajač Kupa Radivoja Koraća - Partizan.

Crveno-beli su revoltirani navodnom krađom, o čemu su pisali i na svom zvaničnom sajtu, odbili i da daju izjave za medije, a trener Milan Tomić se nije pojavio na konferenciji, pa je skandal upotpunjen.

Samo je Nebojša Čović održao vanrednu konferenciju u holu hotela u Nišu, gde su bili smešteni košarkaši Zvezde, ali nije želeo da odgovara na pitanja, već je samo osuo paljbu po KSS-u.

Poslednji koji su nešto slično uradili na ovim prostorima, bili su Hrvati, koji su otišli sa postolja 1995. godine u Atini na Evropskom prvenstvu, ne želeći da čekaju da reprezentacija naše zemlje primi medalju i da slušaju himnu tadašnje Jugoslavije.

Od tada je poznato kakva je bila njihova košarkaška karma, jer već pune 24 godine nisu ništa osvojili.

Nebojša Čović je mogao da nauči nešto od svog nekadašnjeg velikog rivala - Duška Vujoševića, koji je na kraju sezone 2014/15, kada je Zvezda u finalu plej-ofa posle 13 godina prekinula dominaciju Partizana, naterao svoje igrače da sačekaju da Zvezda primi medalje za osvajača titule.

Printskrin: Youtube/Telegraf.rs TV

Iako su Delije, pa čak i igrači Zvezde na postolju počeli da pevaju "Ko ne skače, taj je Grobar". Košarkaši Partizana na čelu sa Duškom Vujoševićem su to dostojanstveno ispratili, a nakon što su njihovim rivalima dodeljene medalje, napustili su halu.

Na sve to, Vujošević je kasnije naterao svoje igrače da aplaudiraju igračima Zvezde koji su primali medalje.

Treba li uopšte da podsećamo koliko je tada veća tenzija bila u srpskoj košarci, ali ipak nije bilo bežanja sa postolja?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    18. februar 2019 | 10:50

    Dule Vujosevic je GOSPODIN!!!

  • Kan Tengri

    18. februar 2019 | 10:46

    Kao veliki delija, mogu dakazem samo SRAMOTA! I da ste pokradeni, ispostujete kolege igrace iz suptornog tabora, to je sportski, viteski... Al stanjenacije se tu najbolje vidi, zadruga i parovi u svakoj pori drustva, seljacka prepucavanja uprava klubova, otvorena pisma jedih drugima itd... Muka mi je!

  • Bonvivan

    18. februar 2019 | 12:44

    Vujošević je trener stvaraoc a Čović funkcioner uništitelj! Tvrdio je da kad Vujošević ode i zvezda bude šampion Srbija će živeti bolje vidimo obih dana epilog takvog delovanja širom mnogih gradova Srbije. Sa Čovićem nema mira dok on ne od rastakaće se košarkaška Srbija. Igračima zvezde čestitam na dostojanstvenom držanju i sportskoj borbi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA