Tri pitanja na koja Tomić treba da odgovori navijačima Zvezde posle izgubljenog Kupa! (VIDEO)

Trener crveno-belih našao se na meti kritika svojih pristalica posle poraza od Partizana, ali i generalno zbog vođenja utakmica tokom Kupa

  • 60

Milan Tomić tokom finala protiv Partizana; Foto: MN Press

Košarkaši Partizana osvojili su Kup Radivoja Koraća po 15. put u istoriji kluba, a senku na finale u Čariu bacio je odlazak košarkaša Zvezde sa postolja i odbijanje da prime medalju za drugo mesto, kao i nepojavljivanje trenera crveno-belih Milana Tomića na konferenciji za medije.

Navijači Zvezde zato nisu imali priliku da dobiju odgovore na neka od ključnih pitanja koja su presudila finale, iako u Zvezdi smatraju da su pokradeni od strane sudija.

Nebojša Čović je odmah posle finala sazvao vanrednu konferenciju za medije, na kojoj nije želeo da odgovara na pitanja i osuo je paljbu po KSS-u. Time je skrenuo pažnju na sebe i sebe stavio ispred trenera i preuzeo sav pritisak javnosti na sebe.

Ali, pitanje je da li bi Zvezda posegla za ovim potezima, da je Milan Tomić u završnici bolje vodio meč i da crveno-beli nisu ispustili produžetak na neverovatan način u poslednjoj sekundi.

Zbog toga bi Tomić trebalo da odgovori navijačima na tri ključna pitanja.

ZAŠTO NAJNIŽI IGRAČ ZVEZDE ČUVA CENTRA PARTIZANA U POSLEDNJEM NAPADU?

Zvezda je imala u svojim rukama produžetak, posle neverovatnog spleta oklonosti i sreće za Dobrića, kome se lopta odbila u ruke dve sekunde pre kraja, posle čega je doneo izjednačenje svom timu (74:74).

Ali, olako su crveno-beli to ispustili, jer je poslednji napad očajno branjen. Zašto je Beron, (najniži igrač u petorci Zvezde u tom trenutku), ostao da čuva Lendejla pod košem, u momentima kada je jedno od najlogičnijih rešenja za rivala da pokuša alej-upom direktno iz auta da izvede akciju, ostaje misterija. Cirbes je ostao da čuva izvođača auta, pa je Lendejlu bilo olakšano da uhvati loptu preko 21 centimetra višeg Berona, koji je uhvatio Australijanca za ruku i faulirao ga.

ZAŠTO JE ŽELEO DA MU NAJNIŽI IGRAČ IZVEDE POSLEDNJI NAPAD?

Ali, Zvezdi je ostalo teoretski još 0.2 sekunde do kraja i Tomić je uzeo tajmaut, na kome je, bar po snimku, imao potpuno drugu ideju na startu. Želeo je da Filip Čović izvede aut, ali je promenio odluku, jer mu je upravo Čović rekao da neće moći da ubaci loptu, ako stave visokog igrača da čuva izvođenje. Nakon toga se Tomić zamislio i odlučio da izvođač ipak bude Stratos Perperoglu.

ZAŠTO SE ZVEZDA OSLANJA SAMO NA ŠUT ZA TRI POENA I NEMA UIGRANIH AKCIJA?

Sam statistički podatak Zvezdinih šuteva sa finala, ali i sa prethodnih utakmica u četvrtfinalu i polufinalu najbolje govore koliko je ekipa igrala bezidejno i koliko se oslanjala na šut za tri poena. I u finalu, i u polufinalu i u četvrtfinalu je Zvezda više puta šutirala za tri, nego za dva poena, što je jedan od najboljih primera da nema uigranih akcija, već se ide na šut za tri.

Zvezda je imala neverovatnu sreću u četvrtfinalu, jer je prema igri već tada bila na ivici ispadanja i da nije košarkaš Dinamika katastrofalno reagovao po svoj tim u poslednjim trenucima meča, kada je napravio nameran faul pri vođstvu svoje ekipe, pitanje je da li bi već tada crveno-beli završili takmičenje u Kupu.

Da nije bilo Bilija Berona, koji je bio u sjajnoj šuterskoj formi i pogađao je neke neverovatne trojke, pitanje je da li Zvezda u završnici uopšte i došla do situacije da ima egal završnicu.

Zvezda gotovo da nije imala unutrašnju igru, centri su više bili na terenu da popune broj, a posebno se tu misli na Majka Cirbesa, koji je totalno van forme od dolaska u redove crveno-belih, i to je takođe jedno od ključnih pitanja kojim Tomić treba da se pozabavi u narednom periodu, jer pred Zvezdom su tek sada glavni izazovi, pre svega plej-of ABA lige, gde je ulog mesto u Evroligi naredne sezone.

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran...

    18. februar 2019 | 15:14

    komsije mozete da mislite sta hocete,da svaljujete krivicu,na kss,na partizan,na upravu vodovoda,na koga god hocete,ali i sami znate da ste vi sami najveci krivci...i ono na kraju vam nije trebalo,mislim da se pravi navijaci stide onakvog postupka,bice jos mnogo nasih duela,ali treba i u porazu biti veliki...

  • Buk

    18. februar 2019 | 14:34

    Meni ovaj trener bas super. Nista ja tu ne bih dirao.

  • Zo

    18. februar 2019 | 16:41

    Ko je kriv.Pa trener normalnno. Postavka ekipe. Najnizi igrac da cuva njihovog centra pod kosem. Alo. O cemu pisemo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA