Bežanje sa postolja, mirne Delije i Grobari, fijasko Tomića... Ovih 5 stvari obeležili su Triglav osiguranje Kup Radivoja Koraća!

Još jedan Kup je iza nas, vreme je za svođenje računa

  • 18

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana odigrali su burno finale Triglav osiguranje Kupa Radivoja Koraća, crno-beli će se iz Niša vratiti sa peharom i medaljama, po koje crveno-beli nisu ni otišli posle samog duela.

Bilo je adrenalina u Nišu od početka do kraja finala, nijedna ekipa nije uspela da dođe do dvocifrene prednosti tokom meča, a u finišu su crno-beli prelomili.

Vodili su tokom većeg dela meča, to su i krunisali, kada je Beron napravio sada već čuveni faul kada su svi videli produžetke. Evo i liste top 5 utisaka sa Triglav osiguranje Kupa Radivoja Koraća!

Foto: MN Press

MIRNI ULTRASI

Svačega smo se nagledali u poslednjih 10-ak godina kada se igra Kup, sevalo je na sve strane, naročito u Kragujevcu pre nekoliko godina kada se finale razvuklo u dva dana, pa se završnica odigrala bez publike.

Ovaj put, strahovalo se zbog podeljenosti Grobara na frakcije, ali je sve proteklo relativno mirno i u podnošljivim granicama, samo jedna baklja je poletela ka terenu iz sektora crno-belih.

Nažalost, bilo je i ovaj put uvreda na obe strane, na udaru su bili Novica Veličković i porodica Nebojše Čovića, koji je još jednom apelovao da se nešto učini kako bi se i ovaj deo navijačkog repertoara svede na minimum.

Foto: MN Press

MEDALJE

Zbog revolta suđenjem, čelnici Crvene zvezde povukli su ekipu posle utakmice, pa tim sa Malog Kalemegdana nije ni prisustvovao dodeli pehara, ceo tim je otišao u hotel gde je Nebojša Čović napravio vanredno obraćanje javnosti.

Trener Milan Tomić se nije ni pojavio na konferenciji za medije, što je mnoge navijače revoltiralo, podsetivši na potez Hrvatske iz 1995. godine, kada su otišli sa postolja u Atini na Evropskom prvenstvu.

Nebojša Čović je mogao da nauči nešto od svog nekadašnjeg velikog rivala - Duška Vujoševića, koji je na kraju sezone 2014/15, kada je Zvezda u finalu plej-ofa posle 13 godina prekinula dominaciju Partizana, naterao svoje igrače da sačekaju da Zvezda primi medalje za osvajača titule. To se desilo u vreme možda i najvećih tenzija između večitih...

Foto: MN Press

DOMAĆI IGRAČI KAO DA NE POSTOJE

Nije tajna da strani igrači odavno dominiraju, ali je ta razlika sada bila drastična u odnosu na neke prethodne godine, kada su Anđušić, Micić, Mitrović, Ivanović i Gudurić uzimali MVP priznanja...

Sada praktično nije bilo moguće da neko od domaćih igrača kroji ishod meča, na Zvezdu je žestoko uticalo pravilo o strancima jer je ostala bez Odža, Kej Si Riversa i Fajea.

U Partizanu su igru nosili Lendejl i Renfro sa po 18 poena, u Zvezdi je Beron imao 18, Regland 17, a samo je Davidovac iz drugog plana uspeo da ispliva i doše takođe do 17 poena.

Čini se da Davidovac u ovoj sezoni nije dobio šansu kakvu je svojevremeno dobio Gudurić kako bi se iskristalisao među liderima - možda ovaj meč to preokrene.

Foto: MN Press

PEJDŽ PODBACIO KAO SRBIN

Markus Pejdž podigao je veliku prašinu uzimanjem srpskog pasoša kako bi igrao na Kupu, a ironija je bila ta da nije uspeo da se proslavi.

Nije blistao u uvodnim mečevima, u finalu je za 17 i po minuta ostao bez koša (0-3 iz igre) uz samo skok i dve asistencije.

Foto: MN Press

FIJASKO ZVEZDINOG STRUČNOG ŠTABA

Milan Tomić je podbacio u prvoj borbi za trofej, a čini se da su tri tačke posebno bile sporne na utakmici, što posebno možete pogledati ovde.

Zvezda se ispucavala u trojkama, Boriša Simanić je ređao promašaje sa distance kao da ima beskonačni kredit, a još jednom se pokazalo da Zvezda u ovakvim mečevima nema šta da traži kada Stratos Perperoglu nije na nivou.

Nekoliko puta je iskusni Grk umeo da iznese teret ovakvih mečeva, ovaj put je od početka bio neefikasan, a Bili Beron je samo eksplodirao u finišu i dao lažnu nadu.

Zapravo, sve je o pripremi stalo u poslednji tajm-aut, kada je Filip Čović morao da objasni treneru da nije pametno da on izvede loptu.

VIDEO - Luda završnica finala Kupa između Crvene zvezde i Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoran

    18. februar 2019 | 20:38

    Prosle godine pljuje Aba - ligu sad kss. Pa dokle vise mi umesto da se zajedno borimo za evro ligu mi se svadjamo a sve to mogu da iskoriste cedevita i buducnost. A sto se tice sudija moramo da znamo da su oni najbolji segment nase kosarke.A ko im je pretsednik Jovanovic koga je doveo Covic i drzi ga isti.

  • Njegoš

    18. februar 2019 | 17:41

    Neviđena pljačka u finalu od strane sudija i KSS-a. Nadam se da će Srbija proći na Svetskom prvenstvu kao sa Vujoševićem

  • Zlaja

    18. februar 2019 | 19:17

    I kako je Zvezda kažnjena zbog ovakvog ispada rukovodstva i igrača?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA