≫ 

Dule Vujošević za Telegraf o Zvezdinom bežanju sa postolja, sudijskim greškama i Partizanovom Kupu: Ko gubi, treba to i da podnese!

Proslavljeni trener crno-belih pratio je mečeve Kupa Radivoja Koraća

  • 86

Košarkaši Partizana osvojili su Kup Radivoja Koraća i podigli Žućkovu levicu po 15. put u istoriji kluba, i to, posle finala koje je obeležila  rezultatska klackalica, kao i  odlazak košarkaša Zvezde iz hale Čair i odbijanje da prime medalju za drugo mesto posle tesnog poraza, što je mnoge podsetilo na silazak Hrvata sa postolja .

Sve viđeno, navijači su uporedili i sa postupkom Duška Vujoševića koji je svojevremeno ostavio svoje košarkaše na parketu i naterao ih da aplaudiraju najvećem rivalu  kada je u finalu plej-ofa sezone 2014/2015, Zvezda posle 13 godina prekinula dominaciju Partizana.

Tada, odlazaka iz hale nije bilo. Medalje, utešne, srebrne, visile su oko vrata snuždenih košarkaša crno-belih koji su bili svesni da je "dominaciji" došao kraj. Tenzija? Na vrhuncu. Konferencija? Burna, ali ipak održana.

Baš zato kontaktirali smo poraženog iz tog finala, proslavljenog trenera Duška Vujoševića i zamolili ga da prokomentariše sada već čuveni "aplauz", kao i ovogodišnje finale Kupa Radivoja Koraća.

- Gledao sam Kup i pratio finale, naravno. Partizan je dobro igrao, zasluženo pobedio i ja čestitam. Igrači su to zaslužili.

  • Možete li da prokomentarišete postupak posle finala iz 2015. godine kada ste primili srebrne medalje i naterali košarkaše da aplaudiraju Zvezdi?

- Ne sećam se dobrog tog finala.  Ali, prosto. Onaj ko izgubi teba da ima snage da to podnese. Mislim da je sasvim normalno i sportski da ekipa bez obzira na rezultat ostane i primi medalju koju je osvojila. Zato sam to i uradio tada.

Veličković pogađa koš pored centara Zvezde; Foto: MN Press
  • Ove godine, košarkaši crveno-belih su napustili salu bez svojih medalja. Kako to komentarišete?

- Ja se sa tim ne slažem. Ali, svako ima pravo da odluči šta će da radi.

  • Da se vratimo na ovogodišnje finale i brojne odluke sudija, okarakterisane kao "sumnjive". Kako je meč i suđenje delovalo iz vašeg ugla?

- Ja mislim da uvek, na svakoj utakmici, ima nekih situacija gde ljudi imaju pravo na različita mišljenja - zaključio je trener Vujošević.

Da podsetimo, posle finala Kupa Radivoja Koraća u košarci, trener crveno-belih Milan Tomić nije došao na konferenciju za medije, košarkaši nisu primili medalje, i nisu davali izjave dok je jedino viđeno obraćanje Nebojše Čovića novinarima posle poraza.

VIDEO: Duško Vujošević traži od igrača Partizana da aplaudiraju igračima Zvezde

VIDEO: Vanredno obraćanje Nebojše Čovića posle finala Kupa Radivoja Koraća

(S.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    18. februar 2019 | 21:22

    Daj bre covece zamalo umro nisi kad vas je Zvezda pocepala..i dan danas vuces posledice. Niste otisli pre dodele medalja jer je pobeda Zvezde bila cista kao suza, za zadnje finale se to ne moze ni porediti. Ne brini, nece ti biti dobro jos dugo vremena..

  • El. Comandante

    18. februar 2019 | 20:45

    Odakle pravo nekom ko je u vise navrata kada mu rezultat i igra svog tima ne odgovaraju, umeo verbalno da napada i vredja sudije, ulazi na teren i prekida utakmicu da bi izbacio protivnicku ekipu iz ritma, davi svog igraca, razvaljuje vrata sudijske svlacionice ( u Vrscu ) zajedno sa Danilovicem, preti im gepekovanjem i fizicki nasrce na njih. Ajde bre debeli paljba..!

  • Buk

    18. februar 2019 | 21:41

    Hvala igracima, treneru, strucnom stabu i rukovodstvu za jecerasnji trofej. Trofej kao trofej i nije tako bitan. Ali kmecanje musavaca? Neprocenjiv osecaj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA