U hali će biti mnogo naših navijača, oni nam veruju i bez njih nema smisla igrati košarku: Evroliga podelila video iz svlačionice Fenera i veliku lekciju Žoca

Kad legenda priča, to treba slušati...

  • 1

Srpski košarkaški trener Željko Obradović opisao je svoju filozofiju košarke i značaj navijača u njoj za svakog igrača koga trenira u Fenerbahčeu. On je gostovao u Evroliginoj emisiji "Pored klupe" i istakao da nije znao da će biti profesionalac u igri pod obručima.

- I u trenutku kad sam počeo nikad nisam mislio da ću biti profesionalni igrač ili trener, ali me je život doveo u tu poziciju i zato mislim da je svaki novi dan prilika. Da napredujemo, učino i razumemo da smo bolji - rekao je Obradović.

Od 1992. do danas, postao je jedan od najtrofejnijih trenera koje su Evropa i svet ikada videli i osvojio je devet titula Evrolige.

- Znam ja ko sam, ali ako se i tako ne trudim da budem bolji iz dana u dan, mislim da ne bih bio uspešan trener - kaže Obradović, a Evroliga je potom podelila i detalj iz svlačionice pre jedne od utakmica Fenera.

- U hali će biti mnogo naših ljudi, oni su ovde zbog vas. Veruju vam i to znate... morate da im pokažete zašto smo ovde. O tome sam pričao i pre polufinala. Mrtva lopta je naša lopta. Ovo je ono kako hoćemo da igramo - pričao je svojim igračima Željko.

Veliki deo njegovog uspeha je i u tome što uvek razmišlja o pitanjima koja bi igrači mogli da postave. Ako ne zna odgovor, nije dobro. Ali i kada odgovora ima, daje šansu svojim igračima da se izraze i van parketa.

- Volim da pričam sa njima, da ih slušam. Uvek kažem: momci verujem da je ovo što pričam dobro pripremljena utakmica, ali ako neko od vas ima neki predlog, spreman sam da poslušam.

Na kraju svega je moja odluka, logično je, ali i igrači moraju da se osete komforno. Za mene su oni najbolji igrači koji postoje na svetu i tako ću ih tretirati, ali ću uvek biti i nezadovoljan i uvek ću ih terati da budu bolji - objašnjava srpski trener.

Od kada je 2013. došao u istanbulske žuto-crne, više se ni ne postavlja pitanje hoće li Fenerbahče igrati na Fajnal foru Evrolige. Karte za taj događaj su unapred rezervisane, a to poverenje koje navijači gaje, Žoc smatra esencijom košarke.

- Srećni smo što nam ljudi veruju. Razumeju. Na početku sezone već pričaju o F4 i pričaju o tome. Zato kažem: kako ste sigurni da ćemo opet biti tamo? Ali veruju.

I ja to koristim da kažem svojim igračima. Moraju to da razumeju jer nema smisla igrati košarku ako nema ko da vas gleda - objasnio je legendarni Žoc.

VIDEO - Željko Obradović pred finale sa Realom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezda🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇹🇷🔒🏀🔐

    18. februar 2019 | 19:35

    Ja pomislio Evro liga podelila Covicev govor 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA