≫ 

Odlazak košarkaškog zaljubljenika: Preminuo prvi čovek nekadašnjeg šampiona Srbije i jadranske lige!

Dragan Pavlović bio je predsednik ženskog košarkaškog kluba Radivoj Korać koji je u sezoni 2013/14 osvojio triplu krunu

  • 1

U Beogradu je u 65. godini života preminuo Dragan Pavlović Pavke, dugogodišnji igrač, trener i prvi čovek ženskog košarkaškog kluba Radivoj Korać.

Igračku karijeru započeo je u mlađim kategorijama KK Partizan i bio zapažen kao perspektivan i talentovan igrač. Zbog obaveza na fakultetu zapostavio je sportsku karijeru i čitav igrački period proveo je u beogradskim klubovima KK Pobeda, gde je bio i osnivač kluba, i KK Radivoj Korać u periodu od 1974. do 1980. godine.

Po završetku igračke karijere nastavio je da se bavi trenerskim poslom. Sa Koraćem je Pavke osamdesetih godina iz sezone u sezonu beležio odlične rezultate i uvodio klub iz ranga u rang takmičenja, stvorivši ekipu koja je dugo godina bila član međuregionalne lige Srbije. Kasnije, početkom devedesetih godina, sa ekipom Beobanke prošao je dva ranga i uveo je klub u savezni nivo takmičenja.

Miloš Pavlović, sin Dragana Pavlovića, bio je selektor mlade reprezentacije Srbije koja je osvojila srebrno na EP do 20 godina Foto: KSS/Privatna arhiva

Večiti zaljubljenik u košarku je posle nekoliko godina pauze našao novi motiv i energiju i uz sinove Miloša i Uroša, koji su bili igrači mlađih kategorija kluba, ponovo se 2005. godine uključio u rad muške ekipe, da bi od 2006. godine od pionirske ekipe ŽKK Radivoj Korać stvorio šampionski tim. Na čelu sa Pavketom, prvo kao sportskim direktorom, kasnije i predsednikom kluba, Radivoj Korać je u sezoni 2013/2014. ostvario istorijski uspeh i došao do osvajanja tri titule – prvaka Jadranske lige, prvaka Srbije i pobednika Kupa Milan Ciga Vasojević.

Košarkaški savez Beograda mu je 2015. godine dodelio priznanje za razvoj košarkaškog sporta. Godinama je bio spoljni stručni saradnik sektora za žensku košarku Košarkaškog saveza Srbije.

Mesto i vreme komemoracije i sahrane biće objavljeni naknadno.

(Telegraf.rs/KSS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA