≫ 

Novi udar Evrolige na košarku u Srbiji i regionu: Klubovi ne moraju da igraju domaću ligu!

Taman kada je delovalo da košarka u Evropi ne može da ode niže, dobili smo dokaz da nije tako

  • 9

Izvršni direktor Evrolige Đordi Bertomeu dao je ntervju španskom radiju kadena Ser istakao je da je spreman da sruši sistem u evropskoj košarci!

NE SME SE ROBOVATI PROCEDURAMA

Na pitanje da prokomentariše mogućnost odlaska Real Madrida iz ACB lige, Bertomeu je istakao:

Đordi Bertomeu u sredini sa naočarima je 2002. ubedio srpske klubove da igraju Jadransku ligu Foto: MN Press

- Ekipa može da nastavi učešće u Evroligi, iako ne igra u domaćem šampionatu! Vlasnici donose odluke, oni će svakako odabrati najbolje opcije za takmičenje, ne smemo da robujemo birokratskim procedurama. Budućunost može da donese razne promene, a mi kao kompanija moramo da budemo fleksibilni - rekao je Bertomeu.

ZVEZDA I PARTIZAN MORAJU KROZ ABA

Ovo praktično znači da ni Zvezda ni Partizan u budućnosti ne moraju da igraju KLS ligu ako ne žele, jer nema nikakvog značaja i ne ometa ih u igranju Evrolige. Ali, dobro to je manje više poznato. Evroliga se obezbeđuje preko ABA lige i biće tako dok ne dobiju A licence. Klubovi koji imaju A licencu poput onih najvećih CSKA, Barselone, Reala, Makabija, Fenerbahčea itd.. ne moraju da igraju svoje nacionalne lige već samo Evroligi.

Bertomeu sa dresom Partizana Foto: twitter/kkpartizan

Očigledno je ideja Evrolige da se prošili na više od 18 klubova koliko će imati sledeće sezone i da postane totalno komercijalno takmićenje, a u tom slučaju veliki broj utakmica u ostalim ligama može da šteti timovima.

EVROPSKI OGRANAK NBA LIGE

Podsetimo, Bertomeu, nakon odluke da proširi Evroligu na 18 klubova i uruči specijalne pozivnice Asvelu i minhenskom Bajernu, kaže da očekuje da se za tri ili četiri godine stvori jak tim iz Pariza i Londona.

- Francuska je jako bitna za evropsku košarku. Drugi tim iz Francuske moći će da bude samo iz Pariza, a to se neće desiti pre tri godine, ali će ga biti. Sličan plan imamo i za London - rekao je Bertomeu za francuski RMC.

Evroliga je imala neuspešan "eksperiment" sa London Tauresom, za dve sezone imao je skor 1-23, a ni Fajnal-for u Londonu 2013. godine nije privukao veliku zainteresovanost domaćih navijača.

Sve deluje kao da se u budućnosti sprema Evropski ogranak NBA lige...gde bi klubovi iz Evrope putovali u SAD i igrali duele..što bi značilo bar 80 i više utakmica. Pa ko bi još u u takvoj situaciji igrao domaću ligu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gidri

    21. februar 2019 | 13:47

    Kome nije jasno, sada jeste. Oni nas ne zele, cine sve da uniste temelje kosarke, ne samo u Srbiji, zele samo najbogatije, samo i iskljucivo novac, ovde je na delu najsuroviji oblik kapitalizma. A odvlace i odvlacice nase igrace. Vec se dugo to oseca, evo samo da pogledamo reprezentaciju...i tu su nas slomili...mi smo finansijski u strasno podredjenom polozaju...

  • antiJSD

    21. februar 2019 | 17:15

    Sjajna vest,Zvezda treba odmah da istupi iz ove farse pod pokricem KSS. Imamo ucesce u stabilnoj ABA ligi i stalni prolaz u Evroligu ili Evrokup,ova krimogena takmicenja poput KLS ili njihovog kupa nam uopste nisu potrebna,nasa uprava je na potezu

  • Peki

    21. februar 2019 | 13:14

    Koje gluposti.... Sta je sledece

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA