≫ 

Sakramentovi Srbi poručuju: Sa našima je sve lakše u Americi, mi smo egomanijaci

Bjelica srećan među svojima, Bogdanu samo rezultati u glavi

  • 0

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica rekao je da je posle četiri godine u Americi od dolaska iz Evrope po prvi put iskreno zadovoljan u Sakramento Kingsima, dok je Bogdan Bogdanović otkrio koliko bi svima značio odlazak u plejof.

- Borimo ovih mesec dana, razmišljamo samo da li ćemo uspeti da obezbedimo plejof, da li će Klipersi i San Antonio da padnu. Na početku sezone, ne znam da li nam je neko progrnozirao da ćemo imati više od 20 pobeda, tako da premašili smo ta predviđanja, ali ima još, mislim 18 utakmica, može dosta toga da se promeni.

Borimo se za 8. mesto, ali ova ekipa stvarno ima svetlu budućnost. I, kao što sam rekao, drago mi je što sam deo tima. Voleo bih i da završim ovde jer sam konačno našao ekipu i ljude, organizaciju koja mi veruje. Ja se ovde stvarno osećam dobro, imamo sjajnu grupu mladih igrača i za 2-3 godine ova ekipa će biti ozbiljan problem na Zapadu - rekao je Bjelica za "Glas Amerike".

Bogdan Bogdanović je od početka sezone podsećao na ono što Amerikanci nazivaju "underdog mentality", te da će hteti da pobede svakog iako ih smatraju autsajderima.

- Dobra sezona, mada onako iz neke sportske perspektive ne možemo da budemo skroz zadovoljni, jer smo egomanijaci i uvek želimo više. Takmičari smo svi, sigurno nismo baš prezadovoljni, ali kada se onako pogleda, kada na kraju sezone pogledamo rezultat i uporedimo ga sa prošlom sezonom, mislim da smo napravili jedan mali skok i da ova ekipa ima budućnost, to smo i dokazali - rekao je Bogdanović i dodao da nada o plejofu umire poslednja.

Foto: Tanjug/AP

Bjelica je u Sakramento došao pred početak ove sezone kada je već bio jednom nogom u avionu za Evropu. Filadelfija Seventisiksersi su posle Minesote hteli da ga dovedu na godinu dana i to nije bilo dovoljno dobro.

Usledio je poziv Vlada Divca, koji je promenio sve i koji je stvorio neku novu generaciju Sakramento Srba.

- Mislim da sam zaslužio tu neku novu priliku, pogotovo u Sakramentu i mnogo je lakše sve sa našim ljudima. Na početku sezone Vlade (Divac) i Peđa (Stojaković) su prepoznali šta ja mogu da donesem ekipi i odmah sam se prilagodio i tako da stvarno uživam ovde.

Nije više da ima neke nervoze ili stresa zašto ne igram ovoliko ili trebalo bi da igram više s loptom... Mogu stvarno da kažem da sam jednostavno po prvi put srećan u NBA i da uživam i drago mi je što sam deo ovog novog Sakramenta - rekao je Bjelica.

VIDEO: Sakramento održao srpsko veče pred meč Kingsa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA