≫ 

Dosta nereda treba počistiti: Zagorac samokritičan nakon poraza od Zvezde, najavljuje žestoku borbu u revanšu (VIDEO)

Pred crno-belima je sedam dana da se spreme za kontra udar rivalu

  • 4

Nije mnogo toga konkretnog dao Rade Zagorac Partizanu, u napadu pre svega, sve do produžetka derbija sa Zvezdom, a onda je sa pet vezanih poena u dodatnom vremenu "zaledio" crveno-bele.

Trojka koju je ubacio sa skoro osam metara, mirne ruke, pre toga i dvojku, doveli su Partizan u ravnotežu sa rivalom 96:96, međutim to se ispostavilo kao poslednji trzaj gostiju pre rezultatskog bega Zvezde u samom finišu.

Utučen je, razumljivo, bio Zagorac posle meča, velika prilika je ispuštena...

- Odlična utakmica, verovatno više za gledaoce nego za aktere, derbi je uvek posebna stvar pogotovo kad je ovolika važnost, koji te oblikuje igrački i ljudski. Sam taj pritisak i sama ta važnost - rekao je Rade nakon utakmice.

Nijanse su ovoga puta prevagnule na stranu Zvezde, a crno-belima, kaže Zagorac, preostaje da isprave ključne greške koje su pravili i uzvrate u revanšu.

- Dve ekipe podjednakog kvaliteta, to se manje-više i znalo, vrlo sitni detalji će uvek odlučivati na jednu stranu. To je ovaj put bila Zvezda, i ja joj čestitam na tome. Odlična utakmica, pogotovo kredit ide domaćim igračima koji su u važnim delovima utakmice preuzimali odgovornost i realno rešili utakmicu. Nama ostaje sedam dana da, pre svega, stavimo akcenat na odbranu "jedan na jedan", koja nas je najviše ranjavala, tako da imamo dosta posla. Dosta nereda da se počisti. Sa motivacijom i željom čekamo sledeću utakmicu.

Revanš Partizan igra u domaćem ambijentu, međutim Zagorac tvrdi da navijački "vetar u leđa" može da ubaci ekipu i u kontra ritam.

- Mislim da su obe ekipe dosta dobro psihološki pripremljene, kako na utakmice pred svojim navijačima, tako i pred tuđim. Naravno da to jeste faktor, ništa sporno. Ipak, ne mislim da je to prevelika prednost, to se videlo i večeras. Očekuje nas sigurno još jedna naporna i napeta utakmica, i kad je tako opet psihološki deo može da donese prevagu.

Poslušajte kompletnu izjavu Zagorca u vrhu teksta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beogard

    24. mart 2019 | 09:00

    Tako pricaju pravi sportisti.Da je kojim slucajem bilo obrnuto pricali bi kako su sudije pokrale(kao sto jesu)da se vise ne moze protiv sudija i mnogo cega jos,Nebojsa Covic najveca sramota srpske kosarke od nastanka ovog sporta!

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    24. mart 2019 | 09:29

    Не дирајте Гагића😂😂😂

  • Zvezdan

    24. mart 2019 | 16:59

    Pa kaže, dve ekipe podjednakog kvaliteta. Ej, čoveče pogledaj samo tabelu ABA lige i sve će ti biti jasno. O čemu pričaš.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA