Dobrić, diskretni heroj Zvezdine pobede: U drugom meču da završimo posao (VIDEO)

  • 9

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić rekao je posle važnog trijumfa crveno-belih nad Partizanom da je njegov tim uspeo nekako da se iskobelja iz problema i pobedi.

Zvezda je u prvom meču polufinala plejofa ABA lige slavila pred svojim navijačima 106:101, ali je Partizan pružio veliki otpor jer je meč rešen tek posle produžetka. Nakon 40 minuta je bilo 85:85, a zbog mnogo prekida je derbi potrajao čitava dva i po sata.

- Mislim da smo pronašli ritam kad je bilo najbitnije, u produžecima. Jako je važno što smo uspeli da dobijemo prvi meč, to je bilo najvažnije. Bilo je uspona i padova, gubili smo, vodili smo, ali uspeli smo da preokreneomo u našu korist - rekao je posle utakmice Dobrić novinarima.

On je uz Filipa Čovića i Dejana Davidovca pokrenuo svoj tim energijom u trenucima kada je Zvezda bila u minusu od 11 poena, tokom treće četvrtine. Priključio se potom i Bili Beron koji je pogodio sve kada je bilo najpotrebnije, u produžetku i tako rešio meč.

- U ovakvim utakmicama uvek daš sve od sebe, drugi te nose, publika te nosi, to je derbi i svako uvek nađe energiju pa smo tako i mi, a neko iskoči - dodao je Dobrić.

Revanš se igra za šest dana, naredne subote kada će Pionir biti crno-beo. Dobrić kaže da će njegov tim probati da završi posao u dva meča.

- Jako je bitno da smo pobedili jer ćemo rasterećenije igrati drugu utakmicu. Dobro smo otvorili ovu seriju što je najbitnije za nas, sad idemo sa samopouzdanjem u tu drugu utakmicu da probamo da završimo - istakao je košarkaš Zvezde.

Ognjen je objasnio i da je nemoguće odigrati utakmicu bez grešaka, ali priznao da su crveno-beli mogli i bolje da odigraju.

- Najbitnija je na kraju pobeda - poručio je na kraju Dobrić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Angry

    24. mart 2019 | 09:43

    Decko je zmaj! Treba vise da igra! Naravno da sledecu tekmu zavrsavamo posao.

  • Mickey

    24. mart 2019 | 09:34

    Tako je Ognjene brate....

  • joakim1

    24. mart 2019 | 10:03

    Sve je u redu samo je trener los za ovaku ekipu.Dosta vise samo pucanje za trojke.Mora se variabilnije igrati.Sa Tomicom nemamo u evropi sta trazimo.Pored svega ccestitka za pobedu🇷🇸👍❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA